Élet-Stílus

Őket utáljuk a legjobban a Facebookon

dislike (dislike)
dislike (dislike)

Tipikus arcok a közösségi oldalakról, akiket ki nem állhatunk.

A 10 éves Facebook tiszteletére most módszeresen áttekintjük, kiket utálunk legjobban a legnagyobb közösségi oldalon. Merthogy tudományos felmérés is készült már arról, milyen típusai vannak a facebookozóknak, és közülük kik azok, akiket a legnehezebb elviselni.

Az übercukin romantikus

Tipikus mondat: „Lav Cicamókus <3″

Bár nyilvánvalóan örülünk annak, ha barátainknak kiegyensúlyozott a kapcsolata, ám akad köztük, aki naponta több alkalommal is nyilvánosan szerelmet vall párjának. Amire kommentben az oldalborda még cukormázasabban reagál, amire ő viszontválaszol (holott a beszélgetésből kiderül, hogy egy szobában vannak) – és ez így megy non-stop. Egy 2013-as kutatás szerint ez a fajta online ömlengés a facebookozók 25 százalékát zavarja.

A gyerekfotó-túladagoló

Tipikus mondat: „Nagyokat mókázunk anyával a nagyinál”.

Természetesen egy normális ember annak is örül, ha ismerősének cuki gyereke van, ugyanakkor nem biztos, hogy óránként szeretne képes állapotjelentést kapni az aktuális böfiről, megfordulásról, elindulásról és kirándulásról. Mindezt természetesen a baba „szavaival” közvetítve. Az említett kutatás szerint ez a típus a userek 21 százalékát idegesíti.

A politikamegszállott

Tipikus mondat: „Na, gratulálok, büdös komcsik/balosok/jobbosok/nácik”.

A pusztító hurrikántól a zöldségestől kapott alulméretezett karfiolig mindent a kormány/ellenzék/nemzetközi bolsevik összeesküvés számlájára ír. A facebookozók 17 százaléka utálja ezt a típust.

A szurkoló

Tipikus mondat: „Szép volt fiúk! A mocskos liláknak esélye sem volt!”

A tévében amúgy is mindenki által nézett meccsről „percről-percre” típusú közvetítést biztosít, ezzel a tevékenységével tökéletes egyeduralomra tesz szert mindannyiunk hírfolyamában. És ezzel kiborítja a userek 13 százalékát.

A gourmand

Tipikus mondat: „Mmmm. Ez a vajban posírozott homár homoki szarvasgombával, nyúlgerinccel és vérnarancsmártással… valami isteni!” (természetesen fotóval)

Ezt a típust azért utáljuk (12 százalék), mert vagy nagyon éhesek leszünk a posztjától, vagy hányingerünk lesz, vagy csak irigykedünk, mert ilyen értelmetlen nevű ételeket kajál, amik biztos nagyon drágák, és hogy van erre pénze?

A non-stop nyaraló

Tipikus mondat „Kibírhatatlan meleg van :)” #LasPalmas

Őt azért utáljuk, mert csakis egzotikus helyekről posztol fotókat, de kizárólag olyanokat, amiken koktélt szürcsöl a tengerparton; eközben nálunk undorító téli/őszi idő van; és amúgy is honnan van erre pénze?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik