Élet-Stílus

Fodor Kata

Vaisnava (Krisna-hívő) teológus

1983-ban születtem Budapesten. Átlagos polgári családban nevelkedtem. A szüleim az egészségügyben dolgoznak közel 40 éve és nap mint nap idejüket és életüket adták/adják a sérültekért és betegekért. Ez az odaadó szellem fogott meg gyermekkoromban, noha a természet törvényein és a természettudományokon túl én a testben lakozó lelket kerestem.

Így fordultam a metafizikai tudományok, az asztrológia, a természetgyógyászat, majd a teológia felé, miközben már a médiában dolgoztam. 2010-ben végeztem a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskolán vaisnava (Krisna-hívő) teológusként. A védikus filozófia úgy érzem szilárd alapot adott számomra az életben felmerülő krízisek és társadalmi kérdések megértésére és megválaszolására. Jelenleg a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közösségének kommunikációs csapatában tevékenykedek.

Vallom, hogy a tömegkommunikáció az egyik legjobb eszköz, hogy eszmét cseréljünk más vallások képviselőivel, vagy más értékrendet valló személyekkel és a különböző nézőpontok megismerésével tudásra tegyünk szert. Hitemnek megfelelően 7 éve vegetáriánus vagyok. Életemben és újságírói munkám során fontosnak tartom az erőszakmentesség, a fenntarthatóság és az egészséges életmód propagálását, valamint a környezet védelmét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik