Élet-Stílus

Öltözz fel, megmondom ki vagy!

Legkönnyebb sok pénzért megvásárolni egy ruhát, de stílust már nem pakolnak a táskába.

Manapság elcsépelt azt mondani, hogy nem számít a külső, kizárólag a belső tulajdonságok. Talán sosem volt így, az olyanok mentsége, akik nem akarnak energiát fordítani arra, hogy a külső megjelenésükkel tükrözzék egyéniségüket. Szerintük nem fontos, pedig egyre inkább az!

Nem a pénzről van szó, nem a márkás ruhákról, hanem a nonverbális kommunikáció leglátványosabb válfajáról. Általánosan húsz éves kor felett már kialakul mindenkinek a stílusa, megtalálja azokat a ruhadarabokat, amibe jól érzi magát. Kísérletezések, újítások kortól függetlenül természetes módon jelentkeznek, de az alapokra építkezve.

Te melyik típushoz tartozol?

Divatmániások – Én a robot

Akik vakon követik a divatot, nem törődve azzal, hogy mi az, ami előnyös nekik könnyen és kihagyják belőle saját stílusukat, továbbá könnyen tucat emberré válhatnak. Egyébként sem lehet kellemes úgy végigmenni a sétálóutcán, hogy a kabátunk háromszor köszön ránk. Legkönnyebb sok pénzért megvásárolni egy ruhát, de stílust már nem pakolnak a táskába.

Innen is-onnan is – A bizonytalan

Egyszer rózsaszínbe öltözve, máskor hatalmas szegecsesek kiegészítőnek, esetleg a kettőt vegyítve. Órákon át tartó vásárlás, bizonytalan körök a próbafülkékbe. Fontos, hogy mindenki tisztába legyen a méreteivel, testalkatához milyen szabású ruhák passzolnak és melyek azok a színek, amelyek nem sápítanak, hanem élénkítik az arcot.

Karácsonyfa effektus – Meggondolatlan

Nem kell stylistnak lenni ahhoz, hogy tisztába legyünk bizonyos szabályokkal, pontosabban azzal, hogy mit ne hordjunk egyszerre. Ilyen a csíkos a kockással, a sportkabát sosem lesz kompatibilis a csinos kézitáskával, de a leggingsből sem fog pólóval hordható nadrág válni. Tudatosság az összes hasonló divatbaki kiküszöbölhető, és még mindig a kevesebb, néha több.

Az nem az én stílusom – Ragaszkodó

Kellemes a komfortzóna, a rojtosra hordott farmer, az egymástól alig eltérő felsők, a katonásan begombolt kabát, a szorosra megkötött sál. Ebből a legkönnyebb úgy kitörni, ha olyan ruhákat viszünk be a próbafülkébe, amit egyébként biztosan nem próbálnánk fel, biztosan lesz egy-két darab amely meglepetést fog okozni.

Mindegy mi van rajtam – Stílus önmaga

Kiváltságosak azok, akik ebbe a kategóriába tartoznak, nekik ösztönösen akad a le a vállfáról reggelente a ruha.  Tudják viselni a ruhákat és saját stílusukat figyelembe véve követik a divatot, alapdarabokkal erősítik ruhatárukat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik