Élet-Stílus

Érzelmi drámák okozzák korunk “pestisét”

Bármilyen hihetetlen, a rákos megbetegedések zömét lezáratlan, kezeletlen érzelmi konfliktusok okozzák.

Annak ellenére, hogy a legtöbbünk retteg „korunk pestisétől” a daganatos elváltozásoktól, igen keveset tudunk róla. Így például sokan el se tudják képzelni, életünk során hány és mennyi rákos burjánzás zajlik le a testünkben…

A The Smile Issue Magazin blog most annak járt utána, miért van az, hogy van aki egy kimerültséget, megnövekedett alvásigényt vagy kisebb gyulladásokat produkálva túljut a komolyabb fizikai és lelki megterheléseken, másokat ugyanez teljesen legyűr, és végzetessé válik.


Mély megrázkódtatások felelnek a daganatos betegségek nagy részéért
Kép forrása: Thinkstock

A blog rámutat, hogy a szakemberek évekig tartó konzultációk alapján megállapították, hogy minden daganatos elváltozást egy hosszan elnyúló, komoly, fel nem dolgozott érzelmi konfliktus okoz, amelyre a beteg éveken keresztül nem talál megoldást. A kísérletek bebizonyították, hogy a mérgezést, a baleseteket és a sugárzás okozta sérüléseket leszámítva, a betegségek kiváltó oka rendszerint érzelmi eredetű. Ennek az agyban lenyomata is van.

Kérdezhetnénk, mi ennek az értelme és lényege?! A válasz pedig meglepően egyszerű: a szervezet védekezése. A természetes kiválasztódás, természetes szelekció.

A komoly szervi elváltozásokat kialakító konfliktusnak 5 feltétele van. /Új Medicina/

1. Konfliktus témája: nagyon komolynak érzed a témát és nem tudsz megnyugodni.

2. Váratlanul érint a konfliktus.

3. A szituáció megütközés jellegű: döbbenettel tölt el és nem tudsz megküzdeni a problémával.

4. Egyedül éled meg az érzelmi drámát

5. A megoldatlan probléma megoldatlan marad és évekig elhúzódik.

Kíváncsi, hogyan kezelheti hatékonyan a konfliktusokat? Hogyan szállhat szembe a mindennapi stresszel? Olvassa el a folytatást a The Smile Issue Magazin blogon.

Mi az ön véleménye? Írja meg nekünk kommentben!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik