Élet-Stílus

Egy nap tízszer hánytatja magát a bulimiás kismama

Tisztában van vele, hogy ezzel veszélybe sodorja gyermekét is, de képtelen ellene tenni.

Ártatlan fogyókúrának indult, ami hamarosan életveszélyes, immár 13 éven át tartó megszállottság lett: a 27 éves Claire Fillingham így írja le betegségét. A 27 éves, második gyermekével várandós nő ugyanis súlyosan anorexiás, és ha ez nem lenne önmagában elég rossz, emellett bulimiás is, vagyis napjában többször is hánytatja magát.

Az egész 13 évvel ezelőtt kezdődött, amikor Claire még azt hitte, valamikor profi jégtáncos lesz belőle. „Pontosan emlékszem arra a pillanatra, amikor eldöntöttem, fogyni fogok. Egy edzőtáborban történt, ahol az egyik csoporttársam váratlanul nekem szegezte a kérdést, hogy híztam-e. Emlékszem rettegtem a plusz kilóktól, attól, hogy kinevetnek, ezért úgy döntöttem, fogyókúrára fogom magam.”

Csakhogy az ártatlan fogyókúra hamar elmérgesedett és Claire rövid úton azon kapta magát, hogy megszállottan számolja a kalóriákat és alig eszik. „A legrosszabbtól a házasságom mentett meg. Miután igent mondtam Leenek, úgy élhettem mint bárki más. Megszabadultam az étkezéseket övező rossz érzésektől, jókat ettem és hamarosan egy egészséges kislánynak adtam életet.”


Tudja, hogy életmódja árt a babának, de képtelen ellene tenni
Kép forrása: mirror.co.uk

Ám az anorexia visszatért, ahogy Claire megpróbált megszabadulni a terhessége alatt felkúszott kilóktól. „Észre se vettem és újra számoltam a kalóriákat, és alig ettem valamit. Azt hittem, ha megszabadulok a feleslegtől, vége lesz.” De nem így történt. Claire soha többet nem tudott egészségesen enni, még azután sem, hogy megtudta, második gyermekét várja. „Tudom, hogy sokan rettenetesen önzőnek tartanak, amiért veszélybe sodrom a gyermekemet, de nem tehetek ellene”- mondja, majd bevallja, terhessége alatt naponta maximum egy pirítóst, egy tál levest és egy marék gumicukrot volt hajlandó megenni.

Mintha, ez önmagában nem lenne elég rossz, Claire egy ideje bulimiás lett. Amikor úgy érzi, túl sokat eszik, hánytatja magát. Napjában tízszer is. „Vannak napok, amikor rádöbbenek, hogy problémám van és megpróbálok tenni ellene. De aztán megjelenik egy másik, erősebb hang a fejemben, ami azt mondja ne vegyem komolyan, ha valaki azt mondja, túl sovány vagyok.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik