Élet-Stílus

A Déli-sarkra mennek a gazdag kínaiak

Bár 20 millió forintba is kerülhet egy utazás, kínai turisták körében egyre népszerűbb célpont a Déli-sark.

A Hszinhua hírügynökség adatai szerint csak az idei holdújévi ünnep első napján, pénteken több mint száz kínai turista kereste fel a Déli-sarkot. Számuk az elmúlt – novembertől márciusig tartó – nyári szezonban a 2300-at is meghaladta, s évente dinamikus, két számjegyű bővülést mutat.

A kínai utazók körében mind népszerűbbek az exkluzív élményt garantáló egzotikus utak. A Föld legdélibb csücskén sosem látott állatok, természeti jelenségek, környezeti képződmények vonzzák a látogatókat. Ám kínai részről a Déli-sark népszerűségéhez ugyanakkor a nemzeti büszkeség forrásául szolgáló, Kína által üzemeltetett, Nagy Fal nevet viselő kutatóbázis felkeresésének lehetősége is hozzájárul.

A Déli-sarkot ma már több nagy kínai utazási iroda is felvette kínálatába, s a legtöbbnek közülük a kereslet kielégítésével akad a legnagyobb gondja. Az utak ára a tartózkodás hosszától függően változik, a legolcsóbbak 100 ezer jüannál (3,8 millió forint) kezdődnek, egy kéthetes nyaralás 500 ezer jüant (20 millió forint) is kitehet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik