Élet-Stílus

250 ezer forintos borravalót hagytak a pincérnőnek

Csodára volt szüksége, hogy ki tudja fizetni a számláit. És a csoda eljött hozzá.

Amikor a 26 éves Khadijah Muhammad aznap reggel dolgozni indult, fogalma sem volt arról, hogy ez a szerdai, élete eddigi legboldogabb napja lesz. Sőt! Konkrétan az járt a fejében, ennél rosszabb napja már nem nagyon lehet, mert abban a pillanatban, ahogy kilépett az ajtón szembe találta magát az ajtajára tűzött fizetési felszólítással, amit az áramszolgáltatók hagytak ott.

Igen, a Tennesseeben élő nő az elmúlt hónapban bizony jócskán elmaradt a számlák kifizetésével, mindezt azért, mert az elmúlt hónapban csak pár napot dolgozott. Ohióba kellett ugyanis utaznia édesanyjához, akit szívinfarktussal vittek kórházba. „Csak az járt a fejemben, hogy muszáj odautaznom hozzá. És az, hogy nem hagyhatom magára életének ebben a szörnyű időszakában” – meséli Khadijah. Nem is gondolt arra, hogy ha néhány hetet kihagy a munkából, annak ilyen súlyos következményei lesznek.


‘A Jóisten megáldott bennünket, így ezt Neked adhattuk. Isten áldjon!”
Kép forrása: The Daily Mail

Pedig lettek: hiába vállalt hazaérkezése után extra műszakokat, Khadijahnak csodára lett volna szüksége ahhoz, hogy az összes számláját rendezni tudja. Ez a csoda pedig egy család képében érkezett, akik éppen abba a kávézóba ültek be, ahol Khadijah is dolgozott. „Jól emlékszem rájuk, mert első pillanattól kezdve szimpatikusak voltak. Amikor odamentem hozzájuk, hogy felvegyem a rendelést, kedvesen viselkedtek, úgy beszéltek velem, mintha csak a szomszédjuk lettem volna” – emlékezett vissza a pincérnő.

„Miután távoztak, én pedig odamentem az asztalhoz, hogy letakarítsam, nagyon rossz érzésem lett. A számla ugyanis lefordítva volt az asztalon, ami a legtöbb esetben azt jelenti, hogy a pincérnő nem kap borravalót. Emlékszem azon gondolkodtam, vajon mit rontottam el, aztán megfordítottam a papírt…és egy pillanatra még lélegezni is elfelejtettem.” Mint kiderült, a család, aki csak néhány hete költözött a városba, több mint ezer dollárt, átszámolva közel 250 ezer forintot hagyott ott a pincérnőnek. Pedig semmit sem tudtak szorult helyzetéről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik