Élet-Stílus

Anya nélkül a koraszülött ikrek

Szívszorító történet Baranyából. Tibor nem adhatja át magát a gyásznak, neki kell felnevelnie 16 éve várt kisbabáit - egyedül.

Krisztina és Tibor sokáig várták, hogy gyerekük szülessen, tizenhat év után a lombikprogram segített. December elején jött világra két kisfiuk, Patrik és Tibor. 32. hétre alig egy kilósan születtek – írja a szememfénye alapítvány.

Fotó: Szemem Fénye Alapítvány

Csak egy hónapig lehetett anya

A negyvenegy éves anyuka a szülés után rohamosan fogyott, egy hónap altt 20 kilót. Az év utolsó napján bele is halt a szülés szövődményeibe.

Az édesapa egyedül maradt a komfort nélküli szülői házban, ahol minden a feleségére emlékeztette. A fájdalom elől a sógornőjéhez menekült az ikrekkel, de hamarosan a nagymamához költöznek, ahol szintén nincs fürdőszoba. Egy kerti csapból tudnk majd vízhez jutni.

Tűzifa és kiságy nélkül

Mivel Tibor főállású apa lett, fizetést sem tud hazavinni a családnak. Az alapítvány próbál segítséget találni.

Szükségük lenne egy nagy ikerágyra, mert most külön kell aludniuk  kicsiknek. Babakocsi, etetőszék, járóka, babaápolási eszközök, pelenka és tartós bébiétel is jól jönne és fogyóban van tűzifa is – olvasható az alapítvány oldalán, ahol az adományok eljuttatásának módja is megtalálható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik