Élet-Stílus

Egy vagyont keres azzal, hogy mások előtt eszik

Hobbiból kezdett mások előtt enni. Ma már több mint egymilliót keres vele havonta.

A dél-koreai Park Seo-yeon munkahelyén mindenkit meglepett, amikor egyik nap váratlanul közölte, hogy otthagyja jól fizető, tanácsadói állását, és a hobbijának fog élni. Persze azt egyik munkatársa sem tudta, hogy a 34 éves nő, The Diva néven, akkor már évek óta olyan online csatornát üzemeltetett, ahol ezrek nézték élőben, ahogy ebédel és vacsorázik. Mindezt persze jó pénzért.


A Dívát naponta több százezren nézik, ahogy eszik – Képek forrása: Youtube

Most biztos azt kérdezik magukban, vajon ki a fene akarja végignézni egy monitoron azt, ahogy egy tökéletesen idegen ember megebédel, vagy épp megvacsorázik… Meglepődnének, ha tudnák, hogy Dél-Koreában milyen sokan vannak, aminek oka, hogy az országban rengeteg az egyszemélyes háztartás, vagy ha úgy tetszik szingli, akik körében valamiért ciki egyedül enni.

Nem csoda, hogy a Díváéhoz hasonló oldalakat leggyakrabban az egyedülálló fiatalok látogatják, akik túl azon, hogy virtuálisan együtt esznek valakivel, a műsor alatt több tucat szintén magányos lélekkel cseveghetnek.

A közösségi ebédeléseket az országban mok-bangnak nevezték el, ami a vacsora és a közvetítés szavak koreai megfelelőjéből állnak össze. A műsor akkor kezdődik, miután a „műsorvezető” hazaérkezik, és a kamera elé felsorakoztatja az aznapi menüt. A Díva esetében a választék döbbenetes: egy átlagos este legalább két közepes pizzát, harminc tojásos rántottát és egy doboz ráklábat pusztít el. Olykor azonban még ennél is többet.

Bármilyen hihetetlen a 34 éves lánynak és a többi hozzá hasonlónak ezért a szolgáltatásért komoly pénzt fizetnek a hirdetők és adományaikkal a nézők is: Park egy hónapban 5600 dollárt, átszámolva több mint 1 millió forintot keres. Nem csoda, hogy 3 év után Park úgy döntött, otthagyja a munkáját.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik