Élet-Stílus

A műtét állította meg a növésben a világ legmagasabb nőjét

Az indiai lány születése óta megállíthatatlanul nő. 28 éves korára már elérte a 230 centis magasságot.

Mióta csak megszületett, Siddiqa Parveen gyakorlatilag szünet nélkül nő. Magassága mostanra már meghaladta a 230 centimétert – egész pontosan 233 centi -, ami már-már az életét veszélyeztette. A 28 éves indiai lány, akit tavaly a világ legmagasabb nőjének választottak, családjával épp ezért kért orvosi segítséget.

Mint kiderült, Siddiqa azért nő még a 30-as éveihez közeledve is, mert óriásnövésben szenved: az agyában lévő tumor folyamatosan stimulálta a növekedést befolyásoló hormonok termelődését. Ez mára odáig fajult, hogy a 233 centis lány kiegyenesedni sem tud, és félő volt, hogy a további növekedés miatt a gerince egész egyszerűen összeroppan és nagy tumor miatt a látását is elveszíti.


Képek forrása: The Daily Mail

Az operációt dr. Ashish Suri, egy új-delhi idegsebész végezte, aki elmondta, a beavatkozás a beteg szokatlan mérete miatt egyáltalán nem volt egyszerű: “A páciensünk magassága miatt elképzelhetetlen volt, hogy a hagyományos műtőasztalon végezzük az operációt. Kénytelenek voltunk kiegészítő kocsikat a műtőbe vinni, hogy le tudjuk fektetni” – mondta.

A tumort végül a január 16-ai műtét során sikerült eltávolítaniuk az orvosoknak. Siddiqa az azóta eltelt közel két hétben kikerült az intenzív osztályról és lábadozik, ennek ellenére valószínűleg még sokáig kórházban marad a pszichológiai problémák miatt, amit a fél életén át tartó elszigeteltsége okozott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik