Élet-Stílus

Saját hajából kötött pulóvert a férjének

A nyugdíjas tanárnő 11 éven át szünet nélkül dolgozott az ajándékon.

Finoman szólva is meglepő módját választotta egy kínai nő annak, hogyan őrizze meg fiatalsága ékét, a hajkoronáját az utókornak: pulóvert kötött belőle. No, persze nem csak így egyszerűen: a projektre ugyanis már több mint 20 éve készül.

Egész pontosan 34 éves kora óta, amikor is elhatározta, kihullott hajszálait nem egyszerűen a kukába hajítja, hanem összegyűjti. Amikor 2003-ra összegyűlt a megfelelő mennyiségű alapanyag, elővette a régi kötőtűjét és nekiállt a munkának.


Kép forrása: Shanghai Daily

A 119 grammos pulóverhez és a hozzá passzoló sapkához végül hozzávetőleg 110 ezer, egyenként 70-80 centiméter hosszú hajszálat használt fel. A „fonalat” egyszerre 15 hajszál összefogásával készítette. A nagy mű végül 11 évvel később, 2014. januárjában készült el – számolt be a china.org.cn.

A cikk arról nem szól, az ajándék hogy tetszett a csak Xiang néven ismert, nyugdíjas általános iskolai tanárnő férjének, arról viszont igen, az asszony nem bánná, ha különleges képessége miatt egy tehetségkutató is felfigyelne rá. Nagy vágya ugyanis, hogy technikáját bemutathassa a „China’s Got Talent” zsűrijének is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik