Élet-Stílus

Meghalt a férfi, aki 20 éven át virrasztott felesége sírjánál

Ennél meghatóbb történet örök szerelemről, kitartásról, hűségről ebben a hónapban már biztos nem lesz.

A szívbemarkoló történetünk főszereplője egy bizonyos Rocky Abalsamo, egy argentin származású amerikai férfi, akiről a kétezres évek elején talán még önök is hallhattak. Az idős bácsiról ugyanis ekkortájt rengeteget cikkeztek és egy csapásra világhírűvé vált, mert úgy döntött, szeretett feleségét a halála után se hagyja magára egy percre sem és gyakorlatilag kiköltözött hozzá a temetőbe.


Képek forrása: Europress

A mindent elsöprő szerelem egy szép tavaszi napon kezdődött még az 1920-as évek végén, Buenos Airesben, egy aprócska kávézóban. Rocky és későbbi felesége, Julia egymásnak háttal ültek és saját barátaikkal beszélgettek, amikor Rocky felfigyelt Julia hangjára, és félig véletlenül, félig szándékosan kihallgatta a lányok beszélgetését. „Már akkor biztos voltam benne, hogy ő az életem párja. Tudtam, nem szalaszthatom el a lehetőséget, hogy megismerjem” – mesélte Rocky.

Egy évvel később, áprilisban házasodtak, két gyermekük; egy fiúk és egy lányuk született. Boldogan éltek, egyetértésben, szeretetben 1993-ig, amikor kiderült, Juliának komoly szívbetegsége van. A család a műtét mellett döntött, úgy gondolták, ha bármit tehetnek, ami meghosszabbítja Julia életét, meg kell tenniük. Nem tudhatták, hogy szerettük műtét közben meghal a komplikációk miatt.

Rocky képtelen volt megbékélni felesége elvesztésével. Egy pillanatra sem akarta őt egyedül hagyni, ezért úgy döntött, kiköltözik hozzá a temetőbe és virraszt mellette. És így is lett. Rocky minden nap, már nyitáskor megjelent a temető kapujában, odasétált felesége sírjához, köszöntötte őt, majd a kis székén üldögélve, mellette töltötte az egész napot. Alig evett, alig ivott, helyette fényképeket nézegetett és emlékezett. Esténként pedig, mikor zárt a temető, mogyorót szórt szét a síron, hogy távollétében az érkező mókusok vigyázzanak szerelmére.

Rocky 2005-ig szünet nélkül, minden nap a temetőben volt, ám ekkor történt valami. Kisebbik gyermeke, a fia autóbalesetben életét vesztette. Rocky innentől kezdve már csak hetente-kéthetente egyszer ment látogatóba, lánya szerint a fia halála után rádöbbent, hogy az életünket a szeretteink halála után is tovább kell élnünk.

A hűséges férfi alig egy hete, január 22-én, 97 évesen hunyt el. Utolsó kívánság az volt, hogy Julia baljára temessék, hogy úgy nyugodhassanak, ahogy mindig sétáltak. Át az egész életükön, együtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik