Élet-Stílus

Apácák mentették meg az elaltatásra váró pitbullt

A három nő hétvégén azzal a határozott céllal ment be egy New York-i menhelyre, hogy életet ment.

„Egy dologban már az induláskor biztosak voltunk: olyan kutyát akarunk, akit rajtunk kívül más nem visz haza” – mesélte az örökbefogadás első lépéseit a News 12 csatornának az egyik apáca, Veronica Mendze, majd hozzátette útjuk ezután a New York-i Hi Tor állatvédő központba vezetett, ahol szinte azonnal kinézték maguknak Remyt, a szürke pitbullt.

„Mint kiderült, a 9 éves kutya október óta élt a menhelyen és hamarosan elaltatták volna, ha nem hozzuk haza. Emlékszem, amikor belenéztem a bánatos szemeibe rögtön arra gondoltam, hogy nekünk kell őt hazavinnünk, mert senki más nem fogja megtenni” – magyarázta Veronica, miért erre a kutyára esett a választásuk.

Az állatmenhely igazgatója egyébként saját bevallása szerint megdöbbent, hogy a három, egyenként hetvenévesnél idősebb nő nem ijedt meg a gondolattól, hogy egy pitbullt vigyenek haza: „Az a tapasztalatunk, hogy a legtöbben igen komoly előítéletekkel rendelkeznek a fajta iránt. Szerencsére a három új örökbefogadónkra ez nem igaz. Remy pedig igyekszik minden tettével meghálálni új gazdái jóságát. Különösen a bottal járó Virginia nővérre vigyáz nagyon.”

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik