Élet-Stílus

Tüdőbetegségben halt meg a Marlboro arca

Egész életében cigizett, bár dohányzás-ellenes reklámban is szerepelt.

72 éves korában elhunyt Eric Lawson, aki a hetvenes évek végén a Marlboro reklámarcaként lett világhírű. A halál oka: krónikus obstruktív tüdőbetegség (COPD).

A cég reklámjain szereplő Lawson 14 éves kora óta cigizett; és bár később dohányzás-ellenes kampányok részeként még a korábbi reklámjait is parodizálta, ő maga csak akkor szokott le káros szenvedélyéről, amikor a tüdőbetegséget diagnosztizálták nála.

A cigiző cowboy (avagy Marlboro Man) egyébként színészként dolgozott, szerepelt például a San Francisco utcáin című sorozatban (ekkor kapta a reklámfelkérést), de a Baywatchban ls a Charlie angyalai szériában is feltűnt.

Lawson január 10-én hunyt el, haláláról felesége értesítette a sajtót.

 

 

“Köszönjük, hogy rágyújtott!”

Jason Reitman filmje, a Köszönjük, hogy rágyújtott! sok humorral mutatja be, hogy alkalmaznak az ártalmas termékeket gáyrtó cégek olyan PR-eseket, akik mindenféle környezetben meggyőzően és hatásosan érvelnek a termékek (cigaretta, alkohol, lőfegyver) mellett, miközben őzikéket simogatnak. Ebben a filmben látható egy olyan jelenetsor is, amikor a halálosan beteg Marlboro-reklámarcnak felajánlanak a dohánycégek pár ezer dollárt, cserébe viszont nem kritizálhatja a halálát is okozó dohányzást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik