Élet-Stílus

Radnóti Zoltán

Rabbi

Radnóti Zoltán (életrajz, )

1971-ben születtem Budapesten. A külső hetedik kerület (Marek József utca) furcsa miliőjében nevelkedtem egy asszimiláns családban, majd az újlipótvárosba jártam gimnáziumba (Berzsenyi).  Mikor leérettségiztem, hirtelen arra lettem figyelmes, hogy megtörtént a rendszerváltás.  Minden “támogatott” lett, ami addig “tiltott” volt, így a vallásgyakorlás is.  Abban az esztendőben mindenki identitátsa hirtelen többszörösére nőtt…  Így az enyém is.

Az 1991. januári “öbölháború” már Izraelben talált. Önkéntesnek álltam az izraeli hadseregbe, majd elkezdtem tanulni a Jeruzsálemi Héber Egyetemen és egy Bne braki vallási főiskolán (jesiva).1992-ben – családi okok miatt – haza kellett jönnöm.

Az első utam a Rabbiképzőbe vezetett, ahol 1999-ban rabbidiplomát kaptam. Tanulóéveim alatt már újpesti majd miskolci rabbiként szolgáltam. A diplomám átvétele után a józsefvárosi zsinagógának (Nagyfuvaros utca) lettem a rabbija, majd 2004-től dél budai rabbi vagyok. Itt csináltuk meg a Bét Sálom zsinagógát (www.zsinagoga.net), ami mára már – mondhatnók – branddé vált.

Mindeközben – alkalmanként – Miskolcon, Mosonmagyaróváron és Sopronban is szolgálok rabbiként. Fontos pont volt az életemben, hogy “on-line rabbi”-ja lettem a Jewish Meeting Point független zsidó honlapnak is.

15 esztendeje tanítok a Zsidó Egyetemen, leginkább Szentírást és vallásjogot. Másfél esztendeje indítottam el Magyarország egyetlen rabbi-blogját a “zolirabbi”-t. Ja, és nagyon szeretem a munkámat.

Nős vagyok (Anikó) és két lányom van, Mirjám (2006) és Liza (2009).

Címkék: életrajz

Ajánlott videó mutasd mind

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Feldolgozottság
99,98%
Fidesz-KDNP 52,33%
DK 16,19%
Momentum 9,89%
MSZP-P 6,66%
Jobbik 6,41%
Mi Hazánk 3,31%
Kétfarkú 2,62%
LMP 2,18%
Munkáspárt 0,42%
Dr. Trócsányi László
Fidesz-KDNP
Dr. Szájer József
Fidesz-KDNP
Járóka Livia
Fidesz-KDNP
Deutsch Tamás
Fidesz-KDNP
Gyürk András
Fidesz-KDNP
Gál Kinga
Fidesz-KDNP
Hölvényi György
Fidesz-KDNP
Győri Enikő
Fidesz-KDNP
Kósa Ádám
Fidesz-KDNP
Bocskor Andrea
Fidesz-KDNP
Deli Andor
Fidesz-KDNP
Hidvéghi Balázs
Fidesz-KDNP
Tóth Edina
Fidesz-KDNP
Dr. Dobrev Klára
DK
Dr. Molnár Csaba
DK
Rónai Sándor
DK
Ara-Kovács Attila
DK
Dr. Cseh Katalin
Momentum
Donáth Anna Júlia
Momentum
Dr. Tóth Bertalan
MSZP-P
Gyöngyösi Márton
Jobbik
Részletes eredmények