Élet-Stílus

Perli a kórházat, ahol terhes feleségét akarata ellenére tartják életben

Az asszonyt azután nyilvánították agyhalottá, hogy otthonában összeesett. Második gyermekét várta.

A Texasban élő, 33 éves Marlise Munoz a várandósságának 14. hetében járt második gyermekével, amikor tavaly novemberben egy reggel váratlanul rosszul lett és összeesett a konyhában. Férje, Erick csak órákkal később talált rá. Az asszony akkor már eszméletlenül feküdt a kövön, férje hiába hívta azonnal a mentőket, a kórházba szállítása után nem sokkal, már csak az agyhalál beálltát tudták megállapítani.

Mint később kiderült, a nő rosszullétét egy leszakadó vérrög okozta. Marlise jelenleg is a John Peter Smith kórház intenzív osztályán fekszik, miközben gépek tartják életben. Azt egyelőre az orvosok is csak találgatni tudják, hogy a fellépő oxigénhiányos állapot miatt megsérült-e gyermeke. Egy biztos, mivel Marlise várandós, a texasi törvények szerint addig a gépeken marad, amíg az orvosok császármetszéssel világra segíthetik a gyermekét.

Csakhogy a férj szerint Marlise orvosai mindezt felesége akarata ellenére teszik. Az egykori egészségügyi dolgozó ugyanis még életében úgy rendelkezett, hogy egy hasonló helyzetben semmilyen körülmények között ne tartsák életben. Csakhogy Texasban, ahogy azt már említettük a törvények tiltják, hogy egy várandós nőt lekapcsoljanak az életmentő gépekről. Hiába érvelnek a férj ügyvédei azzal, hogy Marlise november óta gyakorlatilag halott, így nem vonatkoznak rá a terhes nőkre vonatkozó törvények.

Erick egyébként a napokban úgy döntött, beperli a kórházat, hogy jogi úton elérje, hogy az orvosok lekapcsolják feleségét a gépekről, ezzel teljesítve az utolsó kívánságát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik