Élet-Stílus

Cser Zoltán

24.hu
24.hu

2014. 01. 24. 14:17

Buddhista teológus, tanító (vadzsrajána)

Cser Zoltán (életrajz, buddhizmus, )

A természettel gyermekkorom óta szoros kapcsolatot ápolok, évekig barlangászással, majd sziklamászással foglalkoztam. A buddhizmussal 17 évesen találkoztam, majd felvételt nyertem a Tien Tai Ötelem Rendbe (1992), amely egy kis kínai kolostori irányzat. Sokat gyakoroltam egyedül, és világi szerzetesként egy időt elvonulással töltöttem. Egyházi szóvivője vagyok, A Tan Kapuja Buddhista Egyháznak, valamint az egyház belső ügyeivel foglalkozom: vallások közötti kapcsolatok ápolása, ünnepek, szertartások szervezése, megtartása. A Tan Kapuja Buddhista Főiskolán oktatási rektorhelyettesként tevékenykedem, szertartástant, meditációt és buddhista etikát oktatok. A tibeti buddhizmus egyik ágát is gyakorolom. Cikkeim jelentek meg a HVG-ben, Bioinfóban, több vallásközi konferencián vettem részt, melynek anyagai tanulmánykötetekben jelentek meg.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Derecske, 2018. június 8.
Aszfaltterítő gép munka közben. A kivitelezés alatt lévő M35-ös autópálya 60-as kilométerszelvényének jobb oldali pályáján, Derecske határában a második aszfaltréteget építik be. 
MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.