Élet-Stílus
sör (sör, )

A sör gyorsítja a mentális hanyatlást

Jójárt Dániel
Jójárt Dániel

2014. 01. 22. 14:33

Vigyázni kell a sörrel. A középkorú férfiaknál már napi két korsó is felgyorsítja a memóriaromlást.

Korábban a témában:

Azok a negyvenes éveikben járó férfiak, akik napi két pohár sört isznak, hat évvel előbbre hozhatják a mentális hanyatlásukat. Egy kutatás ötezer brit férfit követett nyomon húsz éven keresztül. Az eredmények azt mutatták, hogy a túlzott alkoholfogyasztás áll a korai memóriavesztés hátterében.

A mértékletes alkoholfogyasztás, vagyis körülbelül egy korsó sör, vagy egy nagyobb pohár bor, nem gyakorol hatást a memóriára, a következtetésre vagy a problémamegoldó készségre. Azonban, akik naponta több mint két korsó sört, vagy két nagyobb pohár bort ittak, a kutatás kimutatta, hogy romlott a memóriájuk, valamint a következtetési és problémamegoldó készségük, ami plusz hat év öregedésnek felel meg.

Dr. Séverine Sabia, a tanulmány vezető szerzője így foglalta össze az eredményeket: “Az alkoholfogyasztás és annak a memóriával és végrehajtó funkciókkal való kapcsolatának kutatásában többnyire az idősebb populációra összpontosítottak. A mi kutatásunk azonban középkorú populációt vizsgált, és eredményeink azt mutatják, hogy a túlzott alkoholfogyasztás férfiakban a kognitív működés minden területén gyorsabb hanyatlással függ össze” – olvasható a házipatika.com-on.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2017. március 20.
Idős nyugdíjas nő távozik a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság ügyfélszolgálatának épületéből a főváros XIII. kerületében, a Váci út 73-nál.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.