Élet-Stílus

A sör gyorsítja a mentális hanyatlást

Sör (Sör)
Sör (Sör)

Vigyázni kell a sörrel. A középkorú férfiaknál már napi két korsó is felgyorsítja a memóriaromlást.

Kapcsolódó cikkek

Azok a negyvenes éveikben járó férfiak, akik napi két pohár sört isznak, hat évvel előbbre hozhatják a mentális hanyatlásukat. Egy kutatás ötezer brit férfit követett nyomon húsz éven keresztül. Az eredmények azt mutatták, hogy a túlzott alkoholfogyasztás áll a korai memóriavesztés hátterében.

A mértékletes alkoholfogyasztás, vagyis körülbelül egy korsó sör, vagy egy nagyobb pohár bor, nem gyakorol hatást a memóriára, a következtetésre vagy a problémamegoldó készségre. Azonban, akik naponta több mint két korsó sört, vagy két nagyobb pohár bort ittak, a kutatás kimutatta, hogy romlott a memóriájuk, valamint a következtetési és problémamegoldó készségük, ami plusz hat év öregedésnek felel meg.

Dr. Séverine Sabia, a tanulmány vezető szerzője így foglalta össze az eredményeket: “Az alkoholfogyasztás és annak a memóriával és végrehajtó funkciókkal való kapcsolatának kutatásában többnyire az idősebb populációra összpontosítottak. A mi kutatásunk azonban középkorú populációt vizsgált, és eredményeink azt mutatják, hogy a túlzott alkoholfogyasztás férfiakban a kognitív működés minden területén gyorsabb hanyatlással függ össze” – olvasható a házipatika.com-on.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik