Élet-Stílus

Eltűntek a rejtélyes meztelen óriás-Buddhák

A helyieknek immár nélkülözniük kell az orbitális műanyag fenék látványát.

A kínai Csinan lakóit napok óta foglalkoztatta, hogy mi a nyavalyát keres két óriási tök meztelen Buddha egy étterem épületének falán. Az egyik figura – mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne – fent könyökölt a háztetőn, a másik pedig mászott felfele, óriási műanyag fenekével kitakarva a fél házat. De vajon mi ez az egész? Művészet? Reklám? Szabotázs? (A kínai sajtó a világ legdrágább levesére, a Buddha átugrik a falon nevű ételre asszociált az installációról).

Igazából most már szinte mindegy is, hiszen szegényeket leszedték az épületről. Állítólag önkormányzati döntés született: a hatalmas fröccsöntött pucér fenék látványától meg kell szabadítani a város lakóit; de az illetékesek egyelőre nem erősítették meg az értesülést.

A csóré Buddhákat ábrázoló fotó az egyik közösségi oldalon jelent meg először, és rohamos sebességgel terjedni kezdett. A helyiek pedig online hozzáférés nélkül is láthatták a gigászi ülepet. A buddhisták – érthető módon – nem voltak elragadtatva a műtárgyaktól, mások szerint viszont szerencsésen alakult az ügy, hiszen a bizarr hír révén legalább végre bekerültek a világsajtóba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik