Élet-Stílus

Műtét közben ugrott ki ebédelni a szívsebész

Mutet(960x640)(3).jpg (műtét)
Mutet(960x640)(3).jpg (műtét)

A szívbeteg páciens, akit nyitott mellkassal hagyott az asztalon, a műtét után sosem tért magához. A család perel.

A kaliforniai Perez család csak a véletlennek és egy lelkiismeretes ápolónak köszönheti, hogy egyáltalán tud arról, mi történt a szerettükkel a műtéte napján. A 72 éves családfőt még 2012 áprilisában kezdték szívbetegséggel kezelni a fresnói Community Regional Medical Centerben. Hamar kiderült, hogy a férfi szíve rettenetes állapotban van. Csak a műtét segíthetett rajta.

A család ekkor még szerencsésnek is érezhette magát, ugyanis szerettük esetét elvállalta a neves – és emiatt nagyon elfoglalt – kardiológus, dr. Parvaiz Chaudhry. A sebész biztosította a családot arról, hogy a családfő a legjobb kezekben van. Ezután – a vádirat szerint – a műtét a legnagyobb rendben zajlott, míg az operáció végéhez közeledve a kardiológus váratlanul otthagyta a teamet, és közölte, ebédelni megy.

A nyitott mellkassal fekvő férfit az asszisztensére bízta, aki a család szerint nem volt elég képzett az operáció befejezéséhez, ami megmagyarázza, miért állt le kis idő múlva a páciens szíve. Az orvosi csapat ekkor riasztotta Chaudhryt, aki miután megérkezett stabilizálta a beteg állapotát. Csakhogy a műtétet követően a 72 éves Silvino Perez soha többet nem tért magához, vegetatív állapotban él.

A családnak sokáig fogalma sem volt arról, mi okozta a műtét alatt fellépő komplikációt. A közelmúltban azonban a mostohafiú titokzatos telefonhívást kapott az egyik ápolónőtől, aki ott volt aznap a műtőben. A nő részletesen beszámolt az eseményekről: „Rettenetes volt hallani” – mondta később Cristobal Arteage az ABC News hírcsatornának, majd hozzátette: „El se tudom képezelni, miféle szörnyeteg képes megtenni azt, hogy csak úgy kisétál a műtőből.”

A család két év után most a bíróságon keresi az igazát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik