Élet-Stílus

Smink vagy látomás?

Egy profi fotográfus és egy kreatív sminkmester bebizonyította, hogy a kettő együtt is lehetséges!

Sipos Kata és Gila Olga nemrégiben gondolt egy nagyot és a szegedi Lightfactory fotóstúdióba vonulva elkészítették közös kreációjukat. A sok munka szemet gyönyörködtető végeredményt produkált, mely természetesen a modellnek, Illés Izabellának is jól állt.

Kata, a szakmai kihívásokat folyamatosan kereső fotográfus a munka során fényforrásként összesen két darab UV fénycsövet használt, ez adta az alkotó folyamat alapját. „Már régóta foglalkoztatott a gondolat, milyen lehet UV fénynél fotózni. November végén felvettem a kapcsolatot Olgával, hogy benne lenne-e egy kalandos, kísérleti fotósorozat megalkotásában. Nagyon izgatott volt ő is, mert korábban nem festett még UV sminkkel” – mesélte a Győr24-nek a kreatív fotográfus.

A feladat nehézsége elsősorban abban rejlett, hogy nem ismertem az UV fény erősségét fotográfiai szinten. Csak két fénycsövet sikerült kölcsön kérnem, így reménykedtem, hogy ez elegendő lesz az elképzelések megvalósításához. A fotózást az egész stáb nagyon élvezte, próbáltam varázslatos hangulatot teremteni többek között azzal, hogy konfettivel hóesést imitáltunk Izabella körül. A sorozat egyetlen célja gyakorlatilag az önmegvalósítás volt, nem is sejtettem, hogy ennyire elnyeri majd az emberek tetszését a végeredmény. Mivel az első alkalommal nem aknáztunk ki minden lehetőséget, tervezzük a folytatást, reményeim szerint legalább két sorozat erejéig. Bízom benne, hogy azok még ennél is sikeresebbek lesznek!” – tette hozzá Kata.

Portálunk kíváncsi volt arra is, hogy a hazánkban méltán népszerű sminkmester, hogyan fogadta az extrém felkérést. „A téma azonnal megmozgatta a fantáziám. Úgy gondoltuk, smink helyett vágjunk bele valami nagyobba. Ezért is döntöttünk a testfestés mellett. Szerencsére nem kellett sokat keresgélnem, mert idehaza találtam egy forgalmazót, akinél kimondottan UV-s testfestékeket tudtam vásárolni kiváló minőségben. Évek óta sminkelek, nagyon sokféle területen dolgoztam már, de ilyet ezidáig még nem csináltam. Ezért is érdekelt annyira, hogy milyen lesz a végeredmény. Természetesen minden újítás előtt készítek egy próbát, így UV-lámpa alatt ellenőriztem folyamatosan, hogy mit is csinálok pontosan. A festékeket egyébként úgy kell elképzelni, hogy minden szín látható UV lámpa nélkül is, kivéve a fehéret. Ettől annyira izgalmas! Mert bizony a fehér csak megvilágítva látható! Büszke vagyok a végeredményre, azt hiszem, a képek önmagukért beszélnek” – mondta a Győr24-nek Gila Olga.

Ha további képekre kíváncsi, kattintson ide!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik