Élet-Stílus

1 perces misét tartott a pap, hogy hazaérjen a meccsre

Haza akart érni a meccsre, úgyhogy nem sokat teketóriázott.

Tim Christensen lutheránus lelkész belopta magát a szívünkbe, és nem kizárt, hogy a cikk végére ön is rajongani fog érte.

A montanai Butte városában szolgálatot teljesítő lelkipásztor nagyon szerette volna megnézni kedvenc amerikaifoci-csapata, a San Francisco 49ers vasárnapi meccsét. A rangadó azonban pont egyszerre kezdődött az általa celebrált istentisztelettel.

Nem volt mit tenni: rövidre fogta. Annyit kérdezett, hogy szeretne-e mindenki megbocsátást a vétkeiért; a hívek igennel válaszoltak, mire a lelkész: „Ok, nagyszerű. Akkor mindenki bűnbocsánatot nyert.”

Majd elmondta, hogy miről szeretett volna prédikálni, és hozzátette: „de úgyis mindenki sokat tud ezekről, igaz?” Ismét igenlő válaszokat kapott, ezért újfent így reagált: „OK, nagyszerű.”

Végül azt ajánlotta, hogy mindenki szolgálja ki magát az oltáron található borból és kenyérből, majd – a már hangosan röhögő –  híveknek villantott egyet: megmutatta, hogy a reverendája alatt 49-ers pólót visel; és aztán távozott.

Idáig tartott a szívatás; hiszen pár pillanat múlva visszatért, és megtartotta az istentiszteletet. A hívek közül néhányan felajánlották, hogy közben figyelik az eredményt, de Christensen atya nem élt a lehetőséggel, lévén, hogy természetesen felveszi a meccset és utána otthon végignézi.

Angolul beszélőknek: íme az eredeti videó az átverésről:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik