Élet-Stílus

Ezt gondolja önről a macskája!

Azt hiszi, kedvence tisztában van azzal, hogy ön egy másik fajba tartozik? Téved.

Rossz hírűek. Barátságtalanabbak, mint a kutyák. Nem csóválják a farkukat. Öntörvényűek. És, ha mindez nem lenne elég, pontosan csak azt csinálják, amit akarnak. Ennek ellenére imádjuk a macskákat, és mindent megteszünk, hogy még többet megtudjunk róluk.

Így volt ezzel az érzéssel John Bradshaw is, aki az utóbbi harminc évét azzal töltötte, hogy macskákat és a viselkedésüket tanulmányozta, majd a tapasztalataiból könyvet írt Cat Sense címmel.

Kíváncsi mi jár a fejében?
Kép forrása: Thinkstock

Íme néhány, fontosabb tény, amit eddig biztosan nem tudott:

  • A macskák máshogy viselkednek, mint a kutyák, aminek egyetlen és legnyilvánvalóbb oka, hogy nem arra tenyésztették őket, hogy emberi társaságban létezzenek. Ha úgy tetszik, ők még mindig félig-meddig vadállatok, és az ösztöneiknek megfelelően viselkednek.

  • A macskák a gazdira nem emberként, hanem egy másik, kicsit nagyobb, ártalmatlan macskaként tekintenek.

  • Ennek is köszönhető, hogy a macskák pontosan úgy köszöntik gazdáikat, ahogy egy négylábú „havert” köszöntenének. A magasra tartott farok jelzi a szimpátiát.

  • A macskák azért jók fára mászásban, mert erős, előreálló karmaik vannak. És épp ez a sajátosságuk okozza, hogy lefelé már nehezebben tudnak közlekedni.

     

     

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik