Élet-Stílus

Nyuszisimogató kávézás közben

Ez az új japán őrület, a macska úgy látszik, arrafelé kezd kimenni a divatból, legalábbis trónfosztásra készül a nyuszi. A kávé mellett persze répát is vehetünk.

Macskás kávézó, ilyen már Magyarországon is működik, voltunk is már ott. A budapesti kávézó látogatói egymásnak adják a kilincset és nem győznek betelni a cicákkal, de megnyugtató tudni, hogy ÁNTSZ-ügyileg is rendben van a hely, a konyha és a pult a cicák számára tiltott terület, az ételekkel, italokkal sem érintkezhetnek.

Japánban ezt is tudják fokozni, a macskás kávézók őshazájában már baglyokkal megtámogatott kávézó is létezik, illetve most indult a legújabb őrület, nyulakkal vehetjük magunkat körbe, miközben szürcsöljük a feketét.

Kávé, süti, répa, saláta
Kép: Kotaku

Hiába az évekkel ezelőtti nyitás, a helyet csak most kapták fel a japánok, sorra nyílnak a tapsifüles helyek, az egyik legnépszerűbb és legújabb kávézónak még a neve is árulkodó: Csodák földje kávézó, sok-sok nyuszival.

A nyulakat a legtöbb helyen ketrecekben tartják, de bárki kiveheti őket, akkor simogatja meg a puhaszőrű állatokat, amikor csak akarja. Ugyanígy a legtöbb helyen javasolják, hogy belépéskor sterilizáljuk a kezünket, nehogy valamilyen fertőzést átvigyünk a nyulakra.

Minden asztal mellé jár külön nyuszi
Kép: Kotaku

A kávézgatás (de kételkedünk benne, hogy a kávé csalogatná be ide a látogatókat) alatt pedig ajánlatos egy törölközőt tartani az ölünkben, biztos, ami biztos.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik