Élet-Stílus

Eladták a világ legbénább panoptikumát

Az idős házaspár 58 év után megvált a világon senkire sem hasonlító viaszbáboktól.

Több újság is a világ legrosszabb panoptikumaként emlegette azt a norfolki gyűjteményt, amelyet most váratlanul értékesítettek a tulajdonosai. Az angol házaspár 58 éve nyitotta meg a Louis Tussauds House of Wax (Madame Tussaud dédunokájáról elnevezett…) viaszbáb-kiállítást; ám Hayesék tavaly a bezárás mellett döntöttek, miután számos sajtóhír megjelent a kollekcióról, és minden tudósításban arról számoltak be, hogy a bábok sajnos kicsit sem hasonlítanak azokra a hírességekre, akiknek a neve szerepel mellettük. (Képünkön például Vilmos herceg látható – ha esetleg nem lenne egyértelmű.)

Nemrég azonban – csodával határos módon – bejelentkezett egy vevő a maga nemében páratlan gyűjteményért. A házaspár csak annyit tud az illetőről, hogy Csehországból jött és „mindent megvett”. Mivel az épületet önmagában nem éri meg fenntartani, így a 86 éves úr és 83 éves felesége kiköltöznek, és a házat is eladják.

Mindenesetre ha valaki a közeljövőben Prágában jár és egy fantasztikus új panoptikumba csábítják, érdemes óvatosnak lennie. Bár egy tippelésre érdemes beugrani, nem lesz egyszerű feladat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik