Élet-Stílus

Üvöltésével riasztott el egy medvét egy szlovák erdész

Medve támadt egy fiatal szlovák erdészre, akinek egy elég furcsa módszerrel sikerült elriasztania a hatalmas termetű állatot.

Helyi sajtóhírek szerint az észak-szlovákiai Pribilina közelében támadt rá a sétájáról visszatérő erdészre a medve, amely valószínűleg az enyhe időjárás miatt ébredhetett fel téli álmából.

„El akartam szaladni, de egy fának ütköztem. Ahogy elestem, a medve beleharapott az egyik lábamba. Elkezdtem kiabálni, mire a medve elengedett és otthagyott, bár vissza-visszanézett rám. Tovább üvöltöttem, és nem tért vissza” – idézte fel a történteket Michal Ondrejkov, aki szerint a kiabálás menthette meg az életét.

A 26 éves erdész hozzátette, hogy egyetlen tanács sem jutott eszébe, amelyet ilyen esetekre adnak, például hogy mozdulatlan maradjon vagy felmásszon egy fára. Azt csak mi tesszük hozzá, hogy ezt a kiabálós módszert senkinek nem javasoljuk, ha hasonló helyzetbe kerülne.

Michal Ondrejkov már sokszor találkozott medvével, de ez volt az első eset, hogy egy medve rátámadt. „Amikor lábon harapott, nem éreztem fájdalmat, csak félelmet és tiszteletet. Hatalmas állat volt, legalább 300 kilót nyomhatott” – mondta az erdész.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik