Élet-Stílus

Nézzen be a világ első kutyaéttermébe!

Marha, pulyka, sőt, még kenguru is van az első kutyáknak fenntartott étterem étlapján.

A hír hallatán most biztos azon gondolkodnak, mi a fenének kellene a kutyáknak saját étterem, amikor szinte bármit megesznek, amit eléjük rakunk. Nos, bevalljuk őszintén, ez nekünk is eszünkbe jutott, sőt, a német újságíróknak is, ezért amint alkalmuk volt, meg is kérdezték az alapítót, mi szükség van “kutyaétteremre”. Nos, meg fognak lepődni.


Képek forrása: AFP

A boltokban kapható, kutyáknak szánt ropogtatnivalókat, konzerveket az étterem tulajdonosa, a 31 éves David Spanier a gyorséttermek menüihez hasonlítja. “Lehet, hogy ízlik nekem a gyorséttermi menü is, de hosszú távon beteg leszek tőle” – mondta a Local.de kérdésére a férfi, aki hozzáteszi, berlini éttermükben a menüt egy kifejezetten kutyákra szakosodott táplálkozástudományi specialista állítja össze.

A marha, pulyka, vagy épp kenguruhús mellé ennek megfelelően brokkoli, saláta és gyümölcs dukál, amit a gazdi kérésének megfelelően készítenek el. Merthogy az étteremben a gazdit is szívesen látják: míg a négylábú ebédel, a gazdi kényelmes plüssfotelben hátradőlve kortyolhatja kávéját.

Az ötlet egyébként még Németországban sem mindenkinek tetszik. Wolfgang Büscher, az egyik hátrányos helyzetű gyerekekkel foglalkozó alapítvány vezetője szerint a 21. században semmi szükség az ilyen és ehhez hasonló éttermekre, mert azt a látszatot keltik, hogy többet törődünk az állatainkkal, mint adott esetben a gyermekeinkkel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik