Élet-Stílus

Tudta, hogy eddig rosszul ette az almát?

alma (alma)
alma (alma)

Ha eddig ön is középen harapott először a gyümölcsbe, netán még meg is hámozta, akkor rosszul csinálja.

Legalábbis ezt állítja az az új gasztro mozgalom, aminek feltett szándéka, hogy rávezessen minket, a pazarlás nem csak a víz, a gáz, vagy épp az áram, de az ételek esetében is rossz. Vegyük például az almát: a legtöbb ember – így mi is – úgy eszi, hogy a két ujja közé fogja a leendő csutka két végét, középen beleharap és gyakorlatilag körberágja a magházat. Ám mint kiderült, nem így kell.


Kép forrása: Thinkstock

A Foodbeast nevű amerikai gasztro site számításai szerint ugyanis, aki így eszi az almát, az legalább a 30%-át meghagyja, sőt, ami még ennél is rosszabb, a kukába is vágja a hasznos ásványi anyagaival és vitaminjaival együtt. Pedig nem árt ha tudjuk, hogy az alma igazi kincs. Például azért, mert segít megelőzni a túlevést, ha közvetlenül evés előtt, vagy épp evés közben eszünk belőle. És azért is, mert a benne található pektinnek hála már napi egy alma is csökkenti a rossz koleszterinszintet.

És ez még nem minden. Tudta, hogy a pektin mellett az alma az egyik legjobb antioxidánsforrás is? Pedig az. A jótékony vegyületek, más néven flavonoidok a gyümölcs héjában vannak nagy mennyiségben és hatékonyan veszik fel a harcot a szabad gyökök ellen, amik arról híresek, hogy gyorsítják az öregedést, illetve fokozzák a daganatos betegségek kialakulását. És, ha mindez nem lenne elég, jó ha tudjuk, hogy az alma remek magnézium, foszfor, vas, kálium és C-vitamin forrás is.

Szóval akkor, hogy együk?

Nos, aki mostantól szeretné 100%-ban fel- és kihasználni az alma rendkívüli képességeit, annak el kell fogadnia a tényt, hogy a csutka nem szemét. A szakemberek szerint semmi bajunk nem lesz tőle, pláne, ha evés közben megszabadulunk a magoktól is, amelyek minimális cianidot tartalmaznak, mérgezést azonban csak nagy mennyiségben okoznak. A falatozást tehát mostantól ne középről kezdje, hanem alulról vagy felülről.

Íme, a videó hozzá, amit eddig már 1,8 millióan láttak:

Ön meg szokta enni a csutkát? Mi a véleménye a módszerről? Írja meg véleményét kommentben!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik