Élet-Stílus

Kötögető hipszter és agancsos lány Budapest új arcai

Meghökkentő fotósorozatot közöl a világ egyik legjelentősebb trendmagazinja két magyar fotóstól, az ő nézőpontjukból mutatják be a várost.

A Vice magazin már harmadik alkalommal hozza le Ív és Candie, a magyar fotópáros képeit. Idén meglehetősen bizarra sikerült az összeállítás, szerepel köztük bibis ujj, kötögető hipszter, de egy habkupacba belefeledkező lány is.

Mostanában annyi mindent írnak Magyarországról és Budapestről – ami volt már hipszterfőváros is a Business Insider szerint –, hogy azt hittük, ezen a képsorozaton már nem tudunk meglepődni. Nemrég a Condé Nest Traveler pedig egyenesen a világ második legjobb városának választotta Budapestet, így amikor a Vice-ban azt olvastuk, hogy Budapest, a trendi lúzer, egy kicsit azért mégis meglepődtünk. Tényleg ilyen a fővárosunk?

A két fotós szerint ő is a trendi-lúzer Budapest egy darabja
Kép: Tumblr

Ív és Candie a lapnak elmondták, azért vannak olyan helyzetek az életben, amikor hanyagolják az iróniát, de a képeket elnézve, ez ritkán fordul elő. „A mi Csodaországunk Budapest, az otthonunk, mert egyszerre lenyűgöző, trendi, lúzer, naiv és banális” – vallottak a városról a lapnak.

A fotósorozatról pedig elmondták, hogy a képeken a barátaik szerepelnek elsősorban, illetve azok az emberek, akikkel csak addig voltak barátok, amíg pózoltak a kamerák előtt.

Ha a teljes galériát végigpörgetné, akkor kattintson ide, ha viszont a két fotós teljes munkásságára kíváncsi, azt itt találja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik