Élet-Stílus

Halálba küldenék, mert boldog szülinapot kívánt a Földnek

A Twitter-felhasználó egy ártalmatlannak tűnő poénnal indította 2014-et, nem kellett volna. Volt, aki arra buzdította, legyen inkább öngyilkos.

„Ez a csodálatos bolygó most már hivatalosan is 2014 esztendős, lenyűgöző!” – írta egy twitteres január 1-jén, ő egy jópofa poénnak szánta az egészet, mint később kiderült, a többiek nem annak vették.

A lavinát elindító tweet
Kép: Gawker

Volt, aki egyből rasszista üzenetekkel vette célba a bloggert, ezek után jöttek az öngyilkosságra buzdító hozzászólások. A lány azonban hihetetlenül jó taktikát választott a támadásokra, egyre nagyobb sületlenségeket írt ki, például azt, hogy „Szeretném kihasználni a lehetőséget és 2036-ban indulni az elnöki posztért, az alelnököm pedig Snoop Dogg lenne”.

Végül ő is kiírta a Twitterre: tudja jól, hogy a Föld nagyjából 4,54 milliárd éves, az egészet csak poénnak szánta. Majd pedig a saját részéről egy újabb poénnal zárta le a történetet, „nagyon köszi, Obama”, írta a hirtelen jött népszerűségre reagálva.

De nem ez a lány volt az egyetlen, aki kicsit túllihegte a 2014-es évkezdetet. Akadt olyan is, aki szerint január 1-jén az Amerikai Egyesült Államok ünnepli a szülinapját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik