Élet-Stílus

Jégkockából épült a csigalassú terepjáró

Száguldozni ugyan nem lehet vele, de megy az a jégterepjáró, amivel Guinness-rekordot szeretnének felállítani a tervezői.

Mindezt természetesen nem például a napfényes Floridában, hanem Kanadában, Hensall városában találták ki, majd valósították meg. Kétségkívül itt sokkal kedvezőbbek a feltételek. A terepjráróhoz 4 tonna jeget használtak fel, ehhez jönnek még a kerekek, a motor és az elektronika.

A rekordkísérlet azzal lett teljes, hogy a terepjáró el is indult és megtett 1,6 kilométert minden probléma nélkül. 20 km/h-s sebességgel, ezt azért tegyük hozzá. Az építők, akik egy autóalkatrészeket forgalmazó bolt alkalmazottai, azt remélik, hogy ezzel a teljesítményükkel bekerülhetnek a Rekordok könyvébe, egyelőre a hitelesítésre várnak.

Mielőtt rákattintanának olvasóink a videóra, annyit mindenképpen tegyünk hozzá, hogy a szokatlanul meleg itthoni télben csak óvatosan próbáljanak ilyet építeni otthon, ha pedig elkészült, akkor ne lihegjék be hamar, ne gyújtsanak rá és vigyázzanak a motor túlmelegedésével.

Bármiből lehet autót építeni

Nemcsak jégből, hanem Lego kockákból is össze lehet rakni működőképes négykerekűt, írtunk is már róla. Ahhoz a járgányhoz félmilliónál is több építőelemet használtak fel, és egy év kellett az elkészítéséhez.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik