Élet-Stílus

Csak kávézókban evett, mert megteheti

Az amerikai nő egy teljes éven át csak a Starbucks ételein élt, de nem ez volt az első furcsa húzása az életben. Azt mondja, azért csinálja, mert megteheti.

A negyvenéves, kétgyermekes Seattle-i nőnek már a neve sem hétköznapi, mert történetesen Beautiful Existence-nek hívják, ami magyarul annyit jelent, hogy Csodálatos Létezés. A saját maga felállította kihívásról blogot is írt, ahol képekkel illusztrálta a 2013-as évét.

A szabályai nem voltak túl bonyolultak, csak a Starbucks kávézó vagy a hozzá nagyon hasonló, Amerikában népszerű, „Starbucks-ihlette” láncok valamelyikében ehetett. A két gyermeke egyébként normális ételeket fogyasztott mindvégig, ez csak az ő, egyszemélyes harca volt.

Egy átlagos menü
Fotó: BuzzFeed

Existence a BuzzFeednek elmondta, a legnehezebb az volt, hogy a kávézó semmilyen sültet nem árul, így az ízlelőbimbói eléggé kikészültek az év végére, valamint az ünnepek elég egyhangúan teltek gasztronómiai szempontból. A karácsonyi menüje például sós kekszből állt és hálaadáskor sem evett pulykát.

„Mert megtehetem”

Étkezésre az egy év alatt heti szinten nagyjából ötszáz-hatszáz dollárt költött, ami olyan százhúszezer forint körül van, és ha valaki valamiféle turpisságot sejtene a háttérben, Existence elmondta, nem fizettek neki és nem dolgozik a bolthálózatnak.

Akkor miért csinálta végig mindezt?

„Miért? Miért csináltam ezt végig? Mert imádom, hogy ember vagyok és megtehetem. Szeretem azt a kiváltságot, amit ez jelent, hogy bármit megtehetek a szabad akaratomból kifolyólag.”

Korábban a lány már élt úgy is egy évig, hogy egy családmagazin összes tanácsát megfogadta, valamint vásárolt már csak jótékonysági boltokból, idénre pedig azt tervezi, hogy megtanul nyolcvan különböző sportot.

Ebben a versenyben nem ő az egyedüli induló

Bizarr étkezési szokásokról már többször hallottunk, elég, ha csak a híres (vagy hírhedt) dokumentumfilmre, a Super Size Me-re gondolunk, egy év, csak McDonald’s. De írtunk már arról az angol fiatalról is, aki csak gyorskajákat eszik, retteg a zöldségtől és gyümölcstől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik