Élet-Stílus

Megkapta végre iratait Janice Keihanaikukauakahihuliheekahaunaele

A nő vezetékneve azt jelenti, hogy nagy káosz esetén viselője vezeti ki helyes irányban a sokaságot a zűrzavarból. Nem Mózesnek és nem is Orbánnak hívják.

Immár teljes, 36 karakterből álló vezetéknevét használhatja jogosítványán és a személyazonossági igazolványán egy hawaii nő, aki hónapokkal ezelőtt kampányt folytatott azért, hogy a csendes-óceáni szigeteken előforduló extrahosszú neveknek is csináljanak helyet a személyi okmányokon.

Hawiin immár nem kezelnek bennünket másodrendű állampolgárként csupán a nevünk hosszúsága okán – mondta büszkén Janice “Lokelani” Keihanaikukauakahihuliheekahaunaele, miután átvette hétfőn új jogosítványát és személyi igazolványát.

Az 54 éves amerikai özvegyasszony 1992-ben férjhez ment egy egyetlen, de túlméretezett nevet viselő hawaii férfihoz. A név éppen 35 betűből áll, ám tartalmaz egy sajátos hawaii ékezetet is, így az utolsó betű lemaradt a jogosítványról, nem is beszélve keresztnevéről, amely egyáltalán nem fért rá az összesen 35 karaktert engedélyező dokumentumra. Emiatt meggyűlt a baja egy igazoltató rendőrrel.

A rendőr azt javasolta az asszonynak, hogy használja újra a leánykori nevét, de az özvegy azt mondta, hogy rajong a férje révén megismert polinéz kultúráért, és esze ágában sincs megszabadulni különleges vezetéknevétől.

Az új hawaii jogosítványon és személyi igazolványon immár 40 betűnek van hely a vezetéknév, ugyanennyi a keresztnév és további 35 a középső név számára. Janice “Lokelani” Keihanaikukauakahihuliheekahaunaele most reméli, hogy megváltoztatják a hawaii társadalombiztosítási kártyát is, amelyen csupán 26 karakternyi hely van a keresztnévnek és ugyanennyi a családnévnek.

A 2008-ban elhunyt férjnek a nagyapja találta ki ezt a nevet, állítólag akkor, amikor megálmodta, hogy unokája fog születni. Az özvegy szerint a név többjelentésű, utal a család eredetére, emellett jelenti azt is, hogy nagy káosz esetén viselője vezeti ki helyes irányban a sokaságot a zűrzavarból.

1.10-től az idevágó rész:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik