Élet-Stílus

Katonai táborban karácsonyozott anya és fia

A legtöbb katona a szeretteitől távol tölti az ünnepeket, azonban ha mindketten Afganisztánban szolgálnak, akkor közösen ünnepelhetnek.

Ez történt meg a negyvenéves Sonia Doddrell tizedessel, illetve az ő fiával, a huszonhárom éves Mark Doddrellel. Mivel mindketten a Királyi Logisztikai Hadtestnél szolgálnak a Bastion bázison, így ők együtt karácsonyoztak idén.

Az angliai Lancesterből bevonult anyja és fia ugyan nem dolgoznak együtt a szürke hétköznapokban, de most, a szeretet ünnepén eltölthettek pár órát együtt. Az anya egyébként két és fél évvel ezelőtt lépett be a seregbe, míg fia már tizennyolc éves kora óta katona és már többször is megjárta a háború sújtotta Afganisztánt.

Amikor azonban megtudta, hogy édesanyja is ugyanazzal a misszióval van az országban, az első reakciója az volt, hogy biztos csak viccelnek vele. „Eleinte nagyon izgultam érte, de ma már tudom, hogy mindketten ugyanúgy katonák vagyunk” – tette hozzá a Daily Mailnek.

Hogyan töltötték idén a karácsonyt?

„Munka után, délután találkoztunk, majd megittunk egy kávét, jót beszélgettünk, végül vettünk néhány szendvicset a táborban található KFC-ben.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik