Élet-Stílus

Kilónyi aranyat és egy rakás pénzt loptak el egy hajléktalantól

ékszer (ékszer, )
ékszer (ékszer, )

A vietnami Nguyen Van Cung nadrágjában tartotta értékeit. Senki nem tudja, hogy ekkora vagyonnal miért élt az utcán.

Kilónyi arany ékszert és nagy mennyiségű készpénzt zsákmányoltak egy idős hajléktalan kirablói Vietnamban.

A 86 éves férfit a múlt héten egyik éjjel, alvás közben fosztotta ki egy ötfős banda a Mekong deltavidékén fekvő Dong Thap tartományban, Tram Chim városban egy fedetlen piacon. A támadók letépték róla a nadrágját, amelyben évek óta mindenüvé magával horda az aranyat és a pénzt, állítólag egy élet megtakarítását.

A hatóságok csütörtökön, a zsákmánnyal együtt fogták el a rablókat, akik kilenc millió forint értékben találtak a koldusnál arany ékszereket – nyakláncokat, karpereceket, gyűrűt – és 300 ezer forintnyi készpénzt.

De miért lakott az utcán?

Nem tudni, hogy ilyen tetemes vagyon birtokában az idős ember miért élt az utcán. Egyes hírek szerint egy családi veszekedés után “ment világgá”.

A VNA vietnami hírügynökség honlapján olvasható beszámoló szerint Nguyen Van Cung azt mondta a rendőrségnek, hogy nincs sem lakása, sem rokona, ahol az értékeit tarthatta volna, ezért hordta magával már évek óta a nadrágjában.

A vietnami internetezők egy része dicséri a médiában koldusként emlegetett férfit, amiért ilyen nagy értéket tudott összegyűjteni, mások értetlenkednek, amiért nem vásárolt magának házat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik