Élet-Stílus

Kemoterápia után sikerült teherbe esnie

A 43 éves asszony azután adott életet kislányának, hogy legyőzte a rákot.

Senki sem gondolta, még maga Beth Bryant sem, hogy újra teherbe fog esni, azután, hogy rákkal diagnosztizálták. A kétgyermekes, 43 éves édesanyánál még 2008-ban találtak daganatra utaló jeleket. A későbbi vizsgálatok során az orvosok gyanúja beigazolódott, Bethet pedig bélrákkal kezdték kezelni. A terápia egyik szerves része volt egy masszív kemoterápiás kezelés is, melynek egyik mellékhatása a meddőség.

„Még mielőtt a kezelést elkezdték volna, az orvosok felajánlottak egy szert, aminek a mellékhatásai nem voltak olyan súlyosak, és 50% esélyem maradt volna mellette, hogy később még teherbe eshessek” – emlékszik vissza Beth, majd folytatja: „Elutasítottam, mert a két szép fiamra gondoltam, és arra, hogy mindent meg kell tennem, ami emberileg lehetséges, hogy meggyógyuljak és velük maradhassak.”

Épp ezért egyáltalán nem gondolt arra, hogy miután gyógyultnak nyilvánítják, újabb csoda történik vele. „Alig pár hónappal azután, hogy befejeződtek a kemoterápiás kezelések, rá kellett döbbennem, hogy várandós vagyok” – mondja a nyugat-sussexi asszony.

„Annyira megdöbbentem, hogy egy ideig még magamnak se akartam bevallani a tényt: terhes vagyok. Egyszerűen csak éltem tovább az életem, mintha mi sem történt volna. Még hangosan kimondani sem mertem a dolgot, mert féltem, hogy a sorsot kísértem vele.” Beth végül orvoshoz ment, ahol biztosították róla, hogy valóban terhes.

Mivel az orvosok sem voltak biztosak benne, hogy Beth szervezete ilyen röviddel a drasztikus kemoterápia után képes lesz megbirkózni a terhesség jelentette megpróbáltatásokkal. De Beth és kislánya végül mindenkit meglepett, amikor Evane teljesen egészségesen, 9 hónapra megszületett. „Nem telik el úgy nap, hogy amikor ránézek, ne az jusson eszembe, milyen különleges. Ő a mi csodánk” – teszi hozzá a boldog édesanya.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik