Élet-Stílus

Ikreket szült egy hatvanéves nő

ikerbabak(1)(960x640).jpg (ikrek, )
ikerbabak(1)(960x640).jpg (ikrek, )

A kínai asszony azért vállalta a kései gyermekáldást, mert 2009-ben meghalt a lánya.

Kína legidősebb édesanyja lett az a 60 éves nő, aki ikergyermekeknek adott életet. Mint kiderült, az asszony azért vetette alá magát a mesterséges megtermékenyítéses kezelésnek, mert egyetlen gyermeke, 29 éves lánya 4 évvel ezelőtt szénmonoxid-mérgezésben meghalt.

A Heifeiben lévő katonai kórház orvosai vállalták, hogy a megtört asszonyt és férjét kezelésben részesítik, mint mondták azért, mert az asszonynak meggyőző érvei voltak arra, miért szeretne ilyen későn gyermeket szülni. Mrs. Hailin később az egyik helyi csatornának is elmondta, azért vállalt újabb gyermeket, mert nem akart magányos öreg lenni.

A kései gyermekáldás azonban nem csak örömmel, hanem komoly áldozatokkal is járt: ahelyett, hogy a 60 éves asszony nyugdíjba vonult volna, még keményebben kezdett dolgozni, hogy előteremthesse a beavatkozásokhoz szükséges pénzt. Sőt! Mrs. Hailin még a szülés után is kénytelen dolgozni, hogy családjának legyen mit ennie.

„Mindenünket odaadtuk a kislányokért, amink csak volt” – mondja, majd hozzáteszi, a kemény munka miatt sajnos nem tud annyi időt tölteni családjával, mint szeretne. Az asszony egyébként egészségügyi tanácsadó, órákat ad, amik közül némelyik csak egy napig van, de van olyan eset is, hogy három napig egyfolytában távol kell maradnia.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik