Élet-Stílus

Két évvel halála után lepte meg férjét

rádió (rádió, )
rádió (rádió, )

Az amerikai asszony 2011-ben halt meg petefészekrákban. Két évvel később megajándékozta férjét és a férfi új feleségét is.

Azt, hogy a négygyermekes iowai édesanya súlyos beteg, alig egy évvel legkisebb fia, Max születése után derítették ki az orvosok. Négyes stádiumú petefészekrákot találtak nála, és már a kezelés kezdetekor tudatták vele azt is, hogy a hosszú távú túlélés valószínűsége nagyon kicsi. Az asszony alig néhány hónappal később, 2011. augusztusában adta fel a harcot.

Brenda Schmitz most, két évvel halála után hallatott magáról egy levélben, melyben biztosítja szeretteit, hogy mindig ők voltak és lesznek számára a legfontosabbak. Az asszony a szóban forgó levelet néhány nappal a halála előtt írta, majd átadta a család egy titokzatos barátjának azzal a megbízással, hogy akkor hozza majd férje tudomására – a KSTZ rádió karácsonyi kívánságműsorán keresztül – amikor a férfi túltette magát a halálán és újra megállapodott.

Miután David Schmitz idén tavasszal megkérte barátnője Jane kezét, a névtelenségét megőrző barát elérkezettnek látta az időt. A levelet átadta a rádiónak, akik karácsony előtt behívták Davidet az élő műsorba és felolvasták neki felesége utolsó üzenetét, amiben az asszony biztosítja őt szeretetéről, hálájáról és reményéről, hogy újra felveszi majd az élete fonalát.

Az asszony ezután azt kérte a rádió munkatársaitól, hogy teljesítsék karácsonyi kívánságait. Brenda először David új párjára és gyermekei mostohaanyjának gondolt és egy wellnesshétvégét kért neki, mert „megérdemli, hiszen rengeteget fáradozik a gyermekeiért”, majd megajándékozta annak a kórháznak a dolgozóit is, ahol betegeskedett azzal, hogy egy szabadnapot kért mindannyiuknak. Mint írta, azért a sok szeretetért és türelemért kéri ezt nekik, amit a betegsége ideje alatt tőlük kapott.

A rádioállomás Brenda minden kívánságát teljesítette.

Angolul tudó olvasóink ezen a videón végignézheti az élő rádióműsort:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik