Élet-Stílus

Keresik a titokzatos milliomost, aki karácsonykor hajléktalannak öltözik

karácsonyi ajándék (karácsony, ajándék, )
karácsonyi ajándék (karácsony, ajándék, )

Állítólag azért költözik ki az utcára, hogy lássa, mennyien segítenek a hajléktalanokon.

A 30 éves kanadai Yogi Omar idén karácsonykor szinte minden pénzét ajándékokra költötte, ami megmaradt, abból éppen repülőjegyet készült vásárolni, hogy meglátogathassa halálos beteg édesapját a kórházban. „Nem szépítem, nagyon le voltam égve” – mesélte később a Metro újságnak, majd hozzátette aznap épp az otthonához közeli ATM-hez igyekezett, hogy a repülőútra felvegye a számláján lévő maradék készpénzt.

„A hajléktalan férfibe menet közben botlottam az egyik utcasarkon. Annyira belemerültem a gondolataimba, hogy kis híján elsétáltam mellette, ám ekkor valamiért ellenállhatatlan vágyat éreztem, hogy segítsek neki. Felajánlottam, hogy veszek neki egy kis ételt, ám ő legnagyobb meglepetésemre elhárította.”


Azt akarja, hogy az emberek jók legyenek egymáshoz – Kép forrása: Fotolia

Mint kiderült, az Omar által hajléktalannak vélt férfi valójában egy titokzatos milliomos, aki ilyenkor karácsony tájékán minden évben kiköltözik pár napra az utcára, hogy lássa, mennyien segítenek még a hajléktalanokon. Azokat, akik segítenének neki megjutalmazza. Omarnak például felajánlotta, hogy kifizeti a repülőjegyét, amit visszautasított, abba viszont belement, hogy a titokzatos jótevő kifizesse Omar teljes januári lakbérét, közel 500 dollárt (ami átszámolva több mint 100 ezer forint).

Az 50-es éveiben járó fehér férfi – hiába kérte Omar – a nevét nem árulta el, mint mondta nem az a fontos, hogy hívják, hanem az, hogy jó dolgokat cselekedjen. És erre buzdította Omart is, aki megígérte, hogy eljuttatja az emberekhez a történetét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik