Élet-Stílus

Egy nagylelkű idegennek köszönheti életét a kisfiú

Mutet(960x640)(3).jpg (műtét)
Mutet(960x640)(3).jpg (műtét)

A 12 éves Tom Higgs minden bizonnyal meghalt volna, ha megmentője nem ajánlja fel egyik veséjét.

„Amikor meghallottam, hogy a Great Ormond Kórházban egy 12 éves vesebeteg kisfiúnak keresnek vesét, egy percig sem gondolkodtam. Azonnal jelentkeztem donornak, mert tudtam, hogy ez a helyes döntés” – nyilatkozta a BBC-nek az a nagylelkű, 53 éves férfi, aki önként vállalta, hogy megválik egyik veséjétől, hogy ezzel megmentsék egy kisfiú életét. Roger Sutton azt is hozzátette, ezzel a tettével szerette volna meghálálni a sorsnak mindazt a jót, ami eddigi élete során vele történt.

A 12 éves Tom Higgs 5 éves kora óta állandó vendége a Londonban lévő kórháznak. Ekkor fedezték fel nála az orvosok az úgynevezett hemolitikus urémia egyik ritka válfaját, ami miatt a kisfiú veséje nem működött megfelelően és folyamatos dialíziskezelésre szorult.

„Tennünk kellett valamit, mert Tom egyre nehezebben viselte az állandó kezeléseket. Ám ez nem volt egyszerű: hiába vizsgálták az orvosok az összes rokonunkat, hamar kiderült, hogy senki nem egyezik Tommal, így senki nem adhat neki szervet” – mesélte a kisfiú édesanyja, majd hozzátette, el se hitték, amikor a kórház értesítette őket, hogy valaki önként jelentkezett.

„Amikor meghallottuk a hírt, nem akartuk elhinni, annyira valószínűtlennek tűnt, hogy valaki ilyen áldozatot hozzon egy ismeretlenért. Szerencsére úgy tűnik, még nagyon sok jó ember él köztünk” – tette hozzá.

Az átültetést egyébként azóta már elvégezték, idén karácsonykor pedig az a meglepetés érte a 12 éves kisfiút, hogy személyesen is találkozhatott megmentőjével.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik