Élet-Stílus

Itt a tuti tipp karácsonyra: halászlé rendelésre

Nincs kedved vagy nem tudsz halászlét főzni? A passzírozástól idegenkedsz, halat meg pikkelyezzen, akinek két anyja van? Itt a megoldás! Karácsonyi közszolgálat a Hír24-től.

Sokat látott, szorongós GörcsJancsiként, feledve az olyan általános és elvárt tradíciókat, hogy adventkor meg kell szakadni a takarításban és éjjel fél négykor kell betolni az utolsó rúd bejglit a sütőbe, különben a végítélet jő el, nem pedig a háromkirályok, évek óta vallom: attól senkinek nem lesz varázslatos a karácsonya, ha szentestén a ház asszonya egy karikás szemű, remegő kezű, feszült, robbanni készülő idegroncs.

Én magam a halászlét soha nem bíznám másra, megfőzöm én, bográcsban, de mi szeretjük a halászlét, másnap, reggelire a dermedt halkocsonyát pirítós kenyérrel még jobban.

De aki nem tud vagy nem akar halászléfőzéssel kínlódni, nem kap halat, nem tudja felbontani, darabolni, és ezt az egész halazást úgy mindenestül a francba kívánja, meg aztán egyébként is csak a Béla eszi a családban egyedül, a fene se fog egy egész halat venni azért a két tányér léért, azoknak itt egy lista, segítségül, ide indulhatnak.

A listán budapesti éttermek szerepelnek, a vidékiek is kapnak egy ilyet nemsokára.

 

Bajai Halászcsárda

Előrendelést 2013. december 22-ig vesznek fel, személyesen, telefonon és e-mailben (Bp., 1121 Hollós út 2., 1/275-5245, bajaihalaszcsarda@gmail.com )

A megrendelt ételeket december 23-án egész nap, december 24-én reggel nyolctól délután kettőig lehet átvenni az étteremben. ( 1121 Budapest, Hollós út 2.)

A halászlé bajai módra készül, ponty-, vegyes-, és harcsa halászlét lehet rendelni, az árak adagonként:  1.990.- Ft, 2.790.- Ft és 2.990.- Ft. A halászléhoz a gyufatészta ára : 300 Ft/adag.

 

Vakvarjú Buda

Ha a Vakvarjúból szeretnénk karácsonyra halászlét rendelni, észnél kell lennünk, mert kb. 330 adag halat készítenek. Az elmúlt évek tapasztalata alapján december 22-én délután már nem tudnak rendelést fogadni.

Halászlét rendelni telefonon, személyesen és e-mailben lehet. (Budapest, 1116 Érem u. 2., Telefon: 1/208-4027, e-mail: buda@vakvarju.com)

Az étteremben vegyes halból készül a halászlé, egy adag ára 900.- Ft.

 

Pastrami

Előrendelést 2013. december 22-én, este nyolc óráig vesznek fel, személyesen, telefonon és e-mailben. (1036 Budapest, Lajos u. 93-99. Telefon: 1/430-1731, e-mail: pastrami@pastrami.hu)

A megrendelt ételeket 2013. december 23-án és 24-én délután egyig lehet elvinni az étteremből.

Vegyes halászlé készül, pontyfilével és belsőséggel. Egy adag ára: 1.500.- Ft

 

Déryné Bisztró

A rendeléseket 2013. december 23-án, estig, személyesen vagy telefonon lehet leadni. (Budapest, I. kerület, Krisztina tér 1., telefon: 1/225-1407)

A megrendelt ételt 2013. december 24-én, reggel kilenctől délután három óráig lehet elvinni.

Vegyes halászlé készül ponttyal és halbelsőségekkel.  Egy adag ára 1.980.- Ft, lehet csak levet is kérni, hús nélkül, ekkor 1.680.- Ft-ba kerül.

 

Horgásztanya Vendéglő

A többéves tapasztalat alapján a Horgásztanya csapata felkészülten fogadja a karácsonykor halászlére éhezőket, így náluk nem szükséges előrendelni az ételt, azt viszont kérik, hogy jól zárható edényt (jobb híján befőttesüveget) vigyünk magunkkal.

Halászléért 2013. december 23-án déltől este tízig, 24-én tíztől délután háromig mehetünk a vendéglőbe. (1011 Budapest, Fő u. 27.)

A passzírozott alaplébe választhatunk pontyot, harcsát, akár vegyesen is, van halbelsőség is és lehetőség van arra is, hogy a halfilét konyhakészen vigyük el. Minden igényt igyekeznek kiszolgálni, egy adag halászlé 2.150.- Ft-tól 2.550.- Ft-ba kerül náluk.

Szegedi Halászcsárda

Aki innen szeretne halat, az menjen el személyesen az étterembe, (Budapest, 1056 Belgrád rakpart hrsz 23817/2.), mondja meg hány adagot kér, fizesse ki, az erről szóló átvételi elismervényt vágja zsebre és őrizze meg, mert 2013. december 24-én ennek bemutatása után veheti át a halászlét, 9-től 15 óráig.

Előrendelést ebben a formában 2013. december 22-én este tízig vesznek fel.

A tradicionális szegedi halászlé ára 2.000 Ft/adag, (nyolc deci hallé, 20 deka halfilé). Az adag étel ára az edény árát is tartalmazza, amiben a Karácsonyi Szentölt Hallét kapjuk.

Régi Sipos Halászkert és Étterem

Az étteremben kétféleképpen tudunk ételt rendelni, figyeljünk oda arra, hogy edényt nekünk kell vinni! Az előrendelést személyesen, a szükséges edény(ek) leadásával, név, lakcím és telefonszám megadásával 2013. december 21-én délután háromtól este nyolcig, december 22-én déltől este nyolcig, 2013. december 23-án délután háromtól este nyolcig tehetjük meg.

Előrendelés nélkül 2013. december 23-án délután háromtól este nyolcig, december 24-én reggel nyolctól délután egyig vihetjük el a halászlét.

Telefonon, e-mailben és edény nélkül nem lehet rendelést leadni.

Többféle halászlé készül, a pontyhússal és belsőséggel készült 1.520 Ft-ba, a harcsa halászlé 2.200.- Ft-ba, a halászlé csak belsőséggel 2.080.- Ft-ba kerül adagonként.

Egy adag halászlé fél liter hallét és 18 dkg halhúst (vagy halhúst és belsőséget együtt) tartalmaz. A halhús és a belsőség elvihető nyersen is.

 

Figyelem! Figyelem! Az éttermek listája nyilvánvalóan nem teljes. Ha hiányérzeted van, írd le kommentben!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik