Élet-Stílus

Ezt teszi velünk a Wi-Fi

Jobb, ha legalább egy méterre öl a routertől. Hogy miért? Nos, azért, mert az összes kerti zsázsát elpusztította.

Dán iskolások egy csoportja azzal kísérletezett, hogy megél-e a kerti zsázsa a vezeték nélküli router közelében. A növények a kísérleti időszak végére elpusztultak. A tizenöt éves iskolások azzal tettek hozzá egy csavart a szokásos iskolai feladathoz, a kerti zsázsa csíráztatásához, hogy megpróbálták kimutatni, károsak lehet-e a mobiltelefon jelzései.

A gyerekek szerint eredményeik milliókat érinthet világszerte. Az egyik tanuló, Lea Nielsen, így nyilatkozott:”Mindnyájan tapasztaltunk koncentrációs zavarokat az iskolában, miután a mobiltelefonunkkal az ágyunk mellett aludtunk, sőt néha az alvás is nehezen ment tőle.”

Mivel azonban a gyerekek nem tudták megfigyelni az agyműködést az iskolában, úgy döntöttek, inkább növényeket helyeznek el a vezeték nélküli routerek közelében, amelyek a mobiltelefonokhoz hasonló rádióhullámokat bocsátanak ki. Amikor a lányok tálcákon kerti zsázsát próbáltak növeszteni a wifi routerek mellett, a magoncok többsége elpusztult. Az eredményeket kritizáló szakértők azonban úgy vélik, hogy a magoncok valószínűleg a routerekből kiáramló hőtől száradtak ki.

Szeretne még többet megtudni? Olvassa el a folytatást a Házipatika oldalán!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik