Élet-Stílus

Üde ragyogás: így sminkelj télen! + FOTÓK!

Gila Olga, sminkmester szakértőnk hasznos tanácsokkal látja el olvasóinkat, hogy kiszínezze mindennapjainkat a szürke télben.

Sokszor és sokat gondolkoznak a nők azon, hogy ilyenkor a téli időszakban, hogyan maradhatnának igazán csajosak, hogy ne kelljen lemondani az üde színekről. Hiszen azon túl, hogy vigyáznunk kell arra, hogy a csípős hideg ne szárítsa ki bőrünket, a sminkre is ügyelnünk kell. Hogy mi a trend a 2013-as szezonban arra is választ kaphatnak cikkünkből, melyben Gila Olgát, az ország egyik legnevesebb sminkmesterét kérdeztük, aki az ünnepek közeledtével néhány extra tanáccsal is ellátja a Győr24 olvasóit.

Télen mindannyian hiányoljuk a színeket, így érthető, ha ilyenkor bátrabban és többet sminkelünk, mint nyáron. Az ünnepek és a báli szezon közeledtével boldogan keressük a csillámos, és fényes termékeket az üzletek polcain. A csillogással azonban óvatosan kell bánni, mert igaz ugyan, hogy a fényes textúra elfedi az apróbb technikai hibákat, de nem mindegy milyen korosztály, hogyan használja. Míg a fiatalok bátran kísérletezhetnek ezekkel az anyagokkal, addig az érettebb korosztálynál már nem biztos, hogy jól áll a túlzott feltűnés. Az ünnepi sminkünk elkészítésekor különös gondot kell fordítani a megfelelő, bőrtípusunkhoz illő alapozó kiválasztására és annak megfelelő eldolgozására. A szemöldök formázását nagyon sokan elfelejtik, pedig a szépen hangsúlyozott szemöldök az arcot sokkal szebbé varázsolja” – vallja a szakértő, aki hozzáteszi, hogy természetes színű szemhéjporokkal és szükség esetén szemöldökceruzával érhetjük el a megfelelő formát.

Nyerő a műszempilla

A szemhéjon bátrabban használjunk fekete, barna, padlizsán, olíva zöld árnyalatokat, míg a belső szemzugot egy kevés világos / bézs vagy fehér /csillogó selyemporral tehetjük izgalmasabbá. A szempillaspirál egyenesen kötelező, hiszen így még nagyobb hangsúlyt kap a tekintet, de különleges alkalomra a műszempilla sem túlzás. Ebből igény szerint választhatjuk a tincses vagy soros változatot, amit kis ügyességgel magunknak is könnyedén fel tudjuk tenni. Amennyiben lehet úgy gumi alapú ragasztót használjunk hozzá” – magyarázza Olga.

A sminkmester szerint arcunkat egy kevés pír segítségével tehetjük üdébbé. Fontos, hogy krémes pirosítót válasszunk, hiszen sokkal könnyebb dolgozni vele és a végeredmény is magáért beszél.

Igéző ajkakért…

A mínuszok az ajkak számára jelentik a legnagyobb veszélyt. „Az ajkak ápolása télen sokak számára rendkívül nagy kihívás, hiszen a hideg, a szeles időjárás nem tesz jót az érzékeny bőrnek. Rendszeresen radírozzunk speciális ajakradírral és ápoljuk ajkainkat. A hagyományos ajakápolók hátránya, hogy még jobban szárítanak, így generálva azt, hogy minél többet használjunk belőlük. Azért van néhány speciális krém, illetve babáknak kifejlesztett termék, ami nagyon sokat segít a kiszáradt, kicserepesedett ajakon” – mondja a többszörösen díjazott mester.

Persze ha megtettünk mindent az ügy érdekében, akkor már rúzsozhatunk is! „A legtöbb rúzs ma már ápoló összetevőket is tartalmaz, így ha nem rajongunk a harsány színekért, akkor is célszerű legalább egy natúr vagy mályvás árnyalattal hangsúlyozni és ápolni ajkainkat” – teszi hozzá Olga, akinek mindig is többet jelentett egy smink egy sima szempillaspirálos megoldásnál.

Szeretek teljes képet képzelni magam elé és ezt az álombeli fantáziát meg is valósítom. Természetesen ezek már nem a hétköznapi sminkkategóriát képviselik, mégis remélem, hogy harmóniát sugároznak és jó újra és újra megnézni a fantáziasminkeket. Egy fagyos és egy meleg arany-zöld árnyalattal készültem erre a karácsonyra, de a szarvasok sem maradhatnak ki az ünnepekből” – árulta el portálunk profi sminkese.

 

 

Olgától a karácsony közeledtével szinte kötelességünknek éreztük megkérdezni, hogyan telt a 2013-as éve. „Nagyon sok munkát tartogatott az idei esztendő, úgy érzem rengeteget fejlődtem. Több sminkem került külföldi magazinokba (Anglia, USA, Írország), míg mások Németországban landoltak cégek plakátjain. Számos más projektem pedig hazai szaklapokban látható. Egy nemzetközi címlapfotó versenyen több mint 200 résztvevőből értem el 3. helyezést, így azt hiszen, nagyon jó évet zárok. Rendkívül szerencsésnek mondhatom magam, mert nagyon sok jó szakember és modell segíti a munkám. Minden kedves segítőmnek hálás vagyok ezért. Nagy lendülettel vágok bele az új évbe is, hiszen már javában a tavaszi trendeken dolgozom” –zárta beszélgetésünket a nálunk művésszé avanzsált mester.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik