Élet-Stílus

Mégsem veszik el a metró alá esett vak férfitól a kutyáját

Néhány órával ezelőtt még úgy volt, a segítőkutyának új otthont kell találni, mert kiöregedett.

Tegnap mi is beszámoltunk arról a szívmelengető és egyben drámai eseményről, aminek kedden lehettek szemtanúi az egyik New York-i metró utasai. Történt ugyanis, hogy a 61 éves, vak férfi, Cecil Williams a peronon rosszul lett és elájult. Állandó kísérője, segítőkutyája a 11 éves fekete labrador, Orlando hiába próbálta megtartani a magatehetetlen férfi súlyát, Cecil végül a sínekre zuhant.


Kép forrása: Buzzfeed

A kutya egy ideig ugatással próbálta felhívni magukra az utastársak figyelmét, majd ő maga is a sínek közé ugrott. Pontosan a szemből érkező vonat és gazdája közé. Habár a vonat sofőrje, ahogy meglátta a sínek közt fekvő férfit és kutyáját, vészfékezett, nem tudott időben megállni: a páros életét csak az mentette meg, hogy Cecil közben magához tért, és lebukott a sínek közé, magával húzva kutyáját is, így a metró átment felettük.

Szerencsére a kutya és gazdája is kisebb sérüléssel megúszta a balesetet. Ám, mintha ez nem lenne önmagában elég sokk, később az is kiderült, hogy Cecilnek hamarosan búcsút kell mondania segítőjének. A Guiding Eyes for the Blind nevű szervezet, amelyik a kutyát kiképezte, jelezte a gazdinak, hogy a 11 éves Orlando öreg, így hamarosan nyugdíjazni kell. Ami azt jelentené, hogy hátralevő idejét házikedvencként élhetné Cecillel, míg a vak férfi egy új segítőt kap maga mellé.

Csakhogy, mint kiderült, Cecil biztosítása nem fedezné egy olyan segítőkutya költségeit, amelyik már nem segít, hanem kedvencként tartják, a férfinak pedig nincs elég jövedelme, hogy eltartsa öregedő-betegeskedő kutyáját. Épp ezért úgy döntött, hogy olyan gazdit keres neki, aki mindent megad majd Orlandónak öregkorára.

A szívfacsaró történetről az NBC késő esti híradójából értesült egy jószívű joghallgató, Grant Krish is, aki az államvizsgára készülve szakított időt arra, hogy létrehozzon egy adományozó oldalt azoknak, akik segítenének a páron: az egyetemista eddig 30 ezer dollárt kalapozott össze, míg egy másik jótét lélek, aki a GoFundMe oldalon kezdett gyűjtésbe, 25 ezer dollárt. A befolyt összeget hamarosan eljuttatják Cecilnek, aki megnyugodhat: öreg kutyájától immár senki sem választja majd el.

A megöregedett vakvezető kutyák helyzete nem csak az Egyesült Államokban bizonytalan, hanem idehaza is. Arról, hogy a vakok és segítőik helyzete mennyire nem egyszerű, ebben a cikkünkben olvashat bővebben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik