Élet-Stílus

Két évet jósoltak neki, most múlt 16 éves

A brit kamaszlány betegsége annyira ritka, hogy az orvosai róla nevezték el a kórt.

Az életvidám, mosolygós kamaszlány, Demi-Leigh Mahon betegsége még azelőtt kezdődött, hogy egyáltalán megszületett volna. Szüleivel az egyik rutinvizsgálat után közölték, se a kislányuk szíve, se a tüdeje nem fejlődik megfelelően. Hozzátették a rendellenesség annyira súlyos, hogy a kislány akkor is legfeljebb két évet élhet, ha élve születik.


Kép forrása: The Daily Mail

Nos, a kis Demi-Leigh, aki mit sem tudott erről a baljós jóslatról, a betegségéről, ami olyan elképesztően ritka, hogy orvosai róla nevezték el, és az esélyei ellenére szépen fejlődött, a napokban pedig betöltötte a 16. életévét is. Persze az elmúlt évek korántsem voltak olyan egyszerűek, mint egészséges társainak: Demi ugyanis nagyon érzékeny a fertőzésekre, már egy egyszerű megfázás is az életébe kerülhet, emellett gyakran annyira kimerül, hogy napokig alszik, hogy később egyáltalán lábra tudjon állni.

„Imádok 16 éves lenni, és imádom a szülinapokat” – kezdi Demi, majd hozzáteszi, legutóbbi születésnapjában azt élvezte a leginkább, hogy együtt láthatta a szeretteit. „Próbálom napról-napra élni az életemet, hogy egyszerre csak egy nap gondjaival és örömeivel kelljen szembenéznem. Egyelőre még egy kicsit több az üröm, mint az öröm, de bízom benne, hogy a kettős tüdőátültetés, amire várok, segíteni fog.”

A lány édesanyja, Kerry egyébként minden pillanatban Demi mellett van, még az állását is feladta, miután megszületett, hogy gondoskodhasson róla. „Mióta megszületett, Demi-Leigh gyakorlatilag ki-bejár a kórházba, ennek ellenére sosem látom csüggedni. Nagyon jól viseli, amivel nekünk is rengeteg erőt ad. Nagyon különleges lány!”- mondja az édesanya, aki elárulta, lánya születésnapjára ajándék helyett azt kérte, mindenki adományozza az összeget, amit rá költött volna rászorulókon segítő alapítványoknak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik