Élet-Stílus

Egy hónapig élt a bokájához varrt kézfejjel (+18)

A kínai férfi egy munkahelyi balesetben vesztette el a kezét, ám egy bizarr orvosi eljárásnak köszönhetően most visszakapta.

Kicsit több, mint egy hónappal ezelőtt – egész pontosan november 10-én – a kínai Hunan tartományban élő Xiao Wei munka közben rosszul nyúlt az egyik gépbe, és súlyos balesetet szenvedett: a gép az egész jobb kézfejét leszakította. A férfi a baleset után sokkot kapott és képtelen volt józanul gondolkodni, csak a kollégái lélekjelenlétének köszönheti, hogy nem történt nagyobb baja. Ők állították le a gépet is.

Weit azonnal a legközelebbi kórházba szállították, ahol az orvosok közölték vele, nincsenek megfelelő sebészeik és eszközeik, hogy megmentsék a kezét. Wei ekkor úgy döntött, felkeresi a tartomány legnagyobb kórházát Changshaban. „Túl fiatal vagyok ahhoz, hogy a hátralevő életemet a jobb kezem nélkül éljem” – magyarázta döntését.


Képek forrása: The Daily Mail

További hét órát utazott, míg újra kórházba került, ahol az orvosok az első vizsgálatok után azzal nyugtatták, hogy meg tudják menteni a kezét. A visszavarrásra Weinek azonban még sokat kellett várnia. Az orvosoknak először ki kellett tisztítaniuk Wei csonkját, ezután meg kellett akadályozniuk, hogy a levágott kézfej elhaljon, újra kellett indítaniuk benne a vérkeringést. A kínai orvosok ezt egy meglehetősen Stephen King-es módszerrel oldották meg: a kézfejet egész egyszerűen összekötötték a férfi bokájával.

Wei ebben a bizarr állapotban (amiről utóbb egy fotó is készült) élt egy hónapig, míg végre sor kerülhetett a keze visszavarrására. A műtétre a napokban került sor és az orvosok szerint remekül sikerült. Bármilyen hihetetlen, a férfinak még arra is minden esélye megvan, hogy a kezét később úgy használja, mintha mi sem történt volna.

A hasonló esetek egyébként korántsem egyedülállóak: szeptember végén mi is beszámoltunk arról a fiatal férfiról, akinek a kínai sebészek a homlokán növesztenek új orrot, mert a sajátja egy autóbalesetben teljesen összezúzódott és eldeformálódott. Az esetről ide kattintva olvashat többet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik