Élet-Stílus

Einstein babérjaira tör a négyéves csodagyerek

Sherwyn Sarabi (Sherwyn Sarabi)
Sherwyn Sarabi (Sherwyn Sarabi)

A brit kisfiú IQ-teszjén a lehetséges legmagasabb értéket produkálta. A tudósok is döbbenten állnak briliáns elméje előtt.

Egy 4 éves brit kisfiú tartja ámulatban a világot. A kis Sherwyn Sarabi értelmi képességeivel hengerel: 160-as IQ-ja ugyanis olyan nagyságokéval vetekszik, mint Albert Einstein, Bill Gates vagy Stephen Hawking – írja a New York Daily News.

A kis Sherwyn valóságos csodabogár. Kétévesen kezdte az iskolát és háromévesen lett a Mensa tagja. Ez az a nemzetközi szervezet, amely számon tartja planétánk legkiemelkedőbb intelligenciával rendelkező lakóit. Az első szót tízhónapos korában mondta ki, és azóta is rendszeresen elkápráztatja szüleit, tanárait és az orvosokat is. Itt például matekpéldákat old meg:

„A fiú briliáns elme, elképesztően intelligens. A szókincse is bámulatos. Amikor az ember szóba elegyedik vele, az a benyomása, hogy  jóval idősebb emberrel társalog. A mentális kora egy 8-9 éves szintjén van, azaz nagyjából duplája a valósnak. Rendkívül szokatlan az ilyen extra magas intelligenciaszint egy gyereknél” – mondta Dr. Peter Congdon pszichológus, akinek szakterülete a kivételesen tehetséges gyerekek értelmi képességeinek tanulmányozása. A kis Sherwyn azonban szerinte is egészen különleges.

Míg a többi négyéves még el sem kezdte az iskolát, addig ő már a 8-9 éveseknek szánt tananyagot biflázza.

Édesanyja, Amanda Sarabi szerint fia boldog és egészséges gyerek, aki imád beszélni.

„Állandóan kérdezősködik, én pedig mindent megteszek, hogy kielégítő válaszokat adjak neki. Lenyűgöző a tudása – főleg a korához képest” – mesélte édesanyja a minizseniről, aki zsenge kora ellenére már 190 könyvet kiolvasott. A kedvence pedig nem más, mint az enciklopédia, ami nem meglepő, mivel imád új dolgokat tanulni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik