Élet-Stílus

A férfiaknak lövésük sincs a női fogamzásgátlókról

Ön tudná, hogy néz ki a hüvelygyűrű? És azt meg tudná mondani, hogy mire való a spirál?

Azt, hogy a férfiak tudása a női fogamzásgátlókat illetően, finoman szólva is kívánnivalót hagy maga után friss kutatás igazolja. Az MSD Pharma Hungary Kft. készített ugyanis egy felmérést, sőt, még egy videót is, melyben ezt vizsgálják: a cég öt fiatal, szexuálisan aktív férfit kért fel, hogy tesztelje a Magyarországon is elérhető, több mint 99 százalékos biztonsággal működő női fogamzásgátló eszközöket.

Az urak reakciójából kiderült, hogy a módszerek többségét egyáltalán nem ismerik, a használatukról pedig elképzelésük sincs. A hüvelygyűrűről például első ránézésre azt gondolták, hogy nekik találták ki, és a spirált sem kötötték egyértelműen a nőkhöz. Nézze meg ön is a videót:

Hogy ez miért van így? Egyrészt, mert a férfiak érthető okokból ritkán találkoznak a kifejezetten nőknek szánt fogamzásgátló eszközökkel, mint például a hüvelygyűrű, vagy a spirál. Emellett sokaknál hiányzik a megfelelő szexuális felvilágosítás. Hevesi Krisztina szexuálpszichológus szerint a magyar társadalomra jellemző szemérmesség már a nemi érés időszakában tévútra terelheti a fiatalokat, akik a szülők és az iskola helyett a felnőtt filmekből gyűjtik be az információkat. „A legtöbben harmincas éveikre sem sajátítják el a biztonságos nemi élethez és az örömszerzéshez szükséges ismereteket” – tette hozzá a szakember.

Önöknek mi a véleménye? Tisztában kell lenniük a férfiaknak is a női fogamzásgátló eszközökkel? Írják meg a véleményüket kommentben!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik