Élet-Stílus

Ha a nagyi nemet mond: új generációs bébiszitterek

A nagyszülők programot szerveznek, a barátaid ki sem látszanak a munkából, nincs kire bízni a csöppséget? Jó hírünk van, itt a felmentő sereg!

Az újdonsült barátnő

Vétek lenne a szülés után megfeledkezni azokról a szimpatikus kismamákról, akikkel együtt okosodtatok a babaváró tanfolyamokon, vagy közösen próbáltátok meg elcsalni a kismamatorna utolsó gyakorlatait! Az alkalmi ismerős ugyanis könnyedén új baráttá léphet elő – már csak azért is, mert mindkettőtök élete ugyanabban a szakaszban jár. Hab a tortán, hogy a gyerekek közel egyidősek, valószínűleg ugyanazok a dolgok érdeklik őket, így ők sem fognak egyedül unatkozni, és neked is jól jön a segítség.

Honnan érkezik? A kismamák nagy része igyekszik a lakóhelyéhez közeli tanfolyamokat választani, így jó eséllyel nem kell majd minden egyes találkozóért átruccannod a város másik végébe.

Mikor számíthatsz rá? Felváltva vigyázhattok a picikre, hogy mindkettőtöknek jusson ideje a hétköznapi teendőkre. Amennyiben a gyerekeket ugyanabba a bölcsődébe, óvodába írattátok, akkor az oda- és visszautat is megspórolhatjátok egymásnak.

A pótnagymama

A ti utcátokban is lakik egy kedves, idős hölgy, aki mindig széles mosollyal kukucskál be a babakocsiba, ha összefut veletek séta közben? Itt az ideje kicsit jobban elmélyíteni vele a kapcsolatot! Rengeteget segíthet a távol élő nagyszülők helyett, akik csak ritkán tudnak meglátogatni titeket. Persze a helyüket sosem veheti át teljesen, de ő is isteni süteményeket süt, és legalább annyi népmesét tud fejből. Látszólag semmit sem vár az alkalmi felügyeletért cserébe, de azért ne használd ki teljesen! Alkalmanként hívd át egy csésze teára, és beszélgess vele kicsit, ennyivel már szebbé is tetted a napját.

Honnan érkezik? Szó szerint a szomszédból, így vészhelyzet esetén ő jelenti a legkézenfekvőbb megoldást.

Mikor számíthatsz rá? Ha egyedül él, nagy örömmel ugrik majd át vigyázni a picire, míg te kislisszolsz a bankba vagy a fodrászhoz. Napközben bármikor áthívhatod magatokhoz, vagy hozzá is viheted a kicsit, de a hétvégéken valószínűleg a saját gyerekei, unokái látogatják meg.

Ha kíváncsi, ki lehet még segítségére, olvassa el a folytatást a Babaszoba oldalán.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik