Élet-Stílus

Íme, a nő, aki a marihuánától lesz jobb anya

Jacqueline Patterson élete állandó fájdalom, kivéve, ha marihuánát szív. Csakhogy a drog miatt elvehetik a gyerekeit...

A témában nem Jaqueline története az első. Néhány hónapja mi is írtunk arról a 6 éves kislányról, Charlotte Figiről, aki bár teljesen egészségesen született, majd három hónapos korától rejtélyes és szűnni nem akaró rohamok kezdték kínozni.


Kép forrása: CNN

Ahogy évekkel később kiderült, a kislány egy ritka idegrendszeri betegségben, az úgynevezett Dravet-szindrómában szenved, ami leginkább az epilepsziához hasonlatos. Kétségbeesett szülei az évek során számtalan állítólagos „gyógymódot” kipróbáltak az agresszív gyógyszeres kezeléstől a diétáig, ám semmi nem használt. Kivéve a marihuánát, ami radikálisan csökkentette a rohamokat és élhető életet biztosított a kislánynak. (A történetéről ide kattintva olvashat még többet.)

A most következő történet főszereplője, Jacqueline Patterson egy születésekor kialakult agyi bénulásban szenved, aminek következtében az élete gyakorlatilag állandó fájdalom. A nő jobb keze szinte egész nap fájdalmas görcsben van, alig bír vele fogni. De nem csak ez a baj: az agyi bénulás hatott Jacqueline beszédkészségére is, aki ennek következtében csak nehezen és lassan beszél, dadog és néha mintha egész egyszerűen benne ragadnának a szavak.

A fiatalasszony két gyermeket nevel egyedül, mióta férje öngyilkos lett és azt mondja, ha nem szívna füvet, az állandó fájdalom miatt csak fele olyan jó anya lehetne, mint amilyet a gyerekei megérdemelnek. Imádja a kicsiket és mindent megtenne értük. Eddig Kentuckyban éltek, csakhogy az állam nem támogatja az orvosi marihuána használatát, ezért Jacqueline-t valaki a szomszédok közül feljelentette a gyámügynél, veszélyeztetés miatt. A kiérkező szakember – miután világossá vált előtte az asszony helyzete – azt tanácsolta Jacquelinenak, hogy hagyja el az államot, mielőtt elveszíti gyermekeit a drog miatt.

Most Kaliforniában élnek, Jacqueline pedig időközben azon vette észre magát, hogy az orvosi marihuána melletti kampány egyik aktív résztvevője. Mint mondja, rengeteg hozzá hasonlatos ember él, akin segíteni lehetne. Hozzátette, 14 éves kora óta szív füvet, hogy megszabaduljon a fájdalomtól és folyamatosan beszélhessen.”

Legutóbb az In Pot We Trust készített vele riportot: videóra vettek vele egy beszélgetést, amit úgy készítettek, hogy az asszony 4 napja nem szívott marihuánát, majd elkísérték vásárolni és rögzítették azt is, hogyan változik meg a szertől varázsütésre az állapota. Íme, a videó:

Önnek is van véleménye a történetről? Írja meg nekünk kommentben!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik